Рецепта: Лесни орехови бонбони с черен шоколад

29 юни 2018
Рецепта: Лесни орехови бонбони с черен шоколад

Продукти:

300 г био орехи
80 г черен шоколад

Как се приготвят?

Начупваме орехите, така че да имаме по две половини от всеки орех. Разтапяме шоколада на водна баня. Потапяме ореховите половинки в шоколада, оставяме ги да изстинат върху хартия за печене и вече имаме вкусни орехови бонбони!

А може и така - карамелизираме малко кафява захар, с помощта на която свързваме двете половинки на ореха в едно, и тогава потапяме в разтопения шоколад и... готово!

 

24 октомври 2018 Какво трябва да знаем за последиците от употребата на пестициди?

Употребата на пестициди в околната среда е умишлено, а тяхната цел е да убива живи организми. Остатъци от пестициди често се откриват в конвенционално отглежданата продукция. В последния си доклад за остатъците от пестициди в продуктите, базираната в САЩ Environmental Working Group посочва, че близо 70% от взетите проби от конвенционални продукти свидетелстват за замърсяване с пестициди.

прочети още