За смелостта да си пръв, за удовлетвореността да вдъхновиш още много

12 декември 2018
За смелостта да си пръв, за удовлетвореността да вдъхновиш още много

Когато отворихме първия БИОМАГ през април 2008-а година (на снимката) на площад Журналист в София, имахме много ясна мотивация и никакви съмнения в смисъла на това начинание, въпреки че бяхме сами и не срещахме много разбиране.

По това време всичко, което се предлагаше в хранителните магазини в България идваше от “конвенционалното” земеделие, което вреди на планетата, излага здравето на хората на риск с рутинното използване на токсични химикали, причинява ненужно страдание на животните, които поддържат екосистемите и изтощава плодородната почва.

Затова все повече и повече хора започнаха да търсят продукти на биологичното земеделие. 
Нашата мисия е да ви предоставим възможност да избирате за семействата си вкусна храна, направени с грижа за здравето ни, за почвата и биоразнообразието.

И за наша радост, от онзи априлски следобед до днес, има все повече и повече клиенти, продукти, производители и все повече съмишленици, които отвориха подобни магазини не само в София, а и в цялата страна.

Благодарим на всички вас, които сте част от тази промяна, заедно с нас в БИОМАГ.

14 януари 2019 Земеделие е не просто да "изстискваш" почвата, но и да се грижиш за нея

Френският агроном Клод Бургиньон в откровен и емоционален разговор за това какво е устойчиво земеделие, как ставаме свидетели на парадокса “наводнения по време на суша” и дали фактът, че продължителността на живот се покачва означава, че сме по-здрави? Прочетете го до края.

прочети още

30 ноември 2018 Изборът да се храним с биологично отгледана храна - по-добре за нас, по-добре за децата ни, по-добре за планетата ни!

Има множество причини да изберем да се храним с биологично отгледани храни, но една от най-убедителните е фактът, че фермерите, произвеждащи био продукция, не използват устойчиви токсични пестициди, а това е по-добре за всички нас. Това не означава, че те не използват други стратегии, за да предпазят насажденията си от вредителите. Просто го правят по далеч по-безопасен начин.

прочети още

24 октомври 2018 Какво трябва да знаем за последиците от употребата на пестициди?

Употребата на пестициди в околната среда е умишлено, а тяхната цел е да убива живи организми. Остатъци от пестициди често се откриват в конвенционално отглежданата продукция. В последния си доклад за остатъците от пестициди в продуктите, базираната в САЩ Environmental Working Group посочва, че близо 70% от взетите проби от конвенционални продукти свидетелстват за замърсяване с пестициди.

прочети още

29 юни 2018 Рецепта: Лесни орехови бонбони с черен шоколад

Една супер лесна и бърза рецепта, но със страхотен ефект!

прочети още