За смелостта да си пръв, за удовлетвореността да вдъхновиш още много

12 декември 2018
За смелостта да си пръв, за удовлетвореността да вдъхновиш още много

Когато отворихме първия БИОМАГ през април 2008-а година (на снимката) на площад Журналист в София, имахме много ясна мотивация и никакви съмнения в смисъла на това начинание, въпреки че бяхме сами и не срещахме много разбиране.

По това време всичко, което се предлагаше в хранителните магазини в България идваше от “конвенционалното” земеделие, което вреди на планетата, излага здравето на хората на риск с рутинното използване на токсични химикали, причинява ненужно страдание на животните, които поддържат екосистемите и изтощава плодородната почва.

Затова все повече и повече хора започнаха да търсят продукти на биологичното земеделие. 
Нашата мисия е да ви предоставим възможност да избирате за семействата си вкусна храна, направени с грижа за здравето ни, за почвата и биоразнообразието.

И за наша радост, от онзи априлски следобед до днес, има все повече и повече клиенти, продукти, производители и все повече съмишленици, които отвориха подобни магазини не само в София, а и в цялата страна.

Благодарим на всички вас, които сте част от тази промяна, заедно с нас в БИОМАГ.

21 февруари 2019 Купувайте биологична храна, за да намалите срива на популацията на насекомите в световен мащаб, съветват учени

Насекомите имат огромна роля в хранителната верига, изключително важно знчение за опрашването, както и за здравето на почвите. Ето защи тяхното изчезване води до "катастрофален срив на екосистемите".

прочети още

12 февруари 2019 Диета, базирана на продукти от биологично земеделие, може да намали риска от развитие на рак

Френско изследване, публикувано през октомври в JAMA Internal Medicine заключи, че хората, които се хранят предимно с биологично отгледани продукти, могат да намалят риска от развитието на рак с 25%.

прочети още

31 януари 2019 Отслабвай докато се забавляваш

Колкото и да звучи странно малките ежедневни неща, които вършим могат да ни помогнат да свалим много килограми.

прочети още

31 януари 2019 #6 Начина да отслабнем с боровинки

Здравословните храни трябва да станат част от нашия живот. Боровинките са плодове, които могат да се ядат самостоятелно, пресни или сушени, както и смесени с разнообразни храни и напитки.

прочети още

30 януари 2019 Доказаните ползи от кокосовото масло

Кокосовото масло снабдява организма с енергия, провокирайки интензивно изгаряне на мазнини.

прочети още

14 януари 2019 Земеделие е не просто да "изстискваш" почвата, но и да се грижиш за нея

Френският агроном Клод Бургиньон в откровен и емоционален разговор за това какво е устойчиво земеделие, как ставаме свидетели на парадокса “наводнения по време на суша” и дали фактът, че продължителността на живот се покачва означава, че сме по-здрави? Прочетете го до края.

прочети още

30 ноември 2018 Изборът да се храним с биологично отгледана храна - по-добре за нас, по-добре за децата ни, по-добре за планетата ни!

Има множество причини да изберем да се храним с биологично отгледани храни, но една от най-убедителните е фактът, че фермерите, произвеждащи био продукция, не използват устойчиви токсични пестициди, а това е по-добре за всички нас. Това не означава, че те не използват други стратегии, за да предпазят насажденията си от вредителите. Просто го правят по далеч по-безопасен начин.

прочети още

24 октомври 2018 Какво трябва да знаем за последиците от употребата на пестициди?

Употребата на пестициди в околната среда е умишлено, а тяхната цел е да убива живи организми. Остатъци от пестициди често се откриват в конвенционално отглежданата продукция. В последния си доклад за остатъците от пестициди в продуктите, базираната в САЩ Environmental Working Group посочва, че близо 70% от взетите проби от конвенционални продукти свидетелстват за замърсяване с пестициди.

прочети още

29 юни 2018 Рецепта: Лесни орехови бонбони с черен шоколад

Една супер лесна, бърза и вкусна рецепта!

прочети още