Отслабвай докато се забавляваш

31 януари 2019
Отслабвай докато се забавляваш

5 начина да отслабнеш и докато се забавляваш

Колкото и да звучи странно малките ежедневни неща, които вършим могат да ни помогнат да свалим много килограми. За да постигнем заветното отслабване не необходимо да прекарваме дните си във фитнеса, а просто да горим калории по най-удачните за нас начини. Едно любопитно изследване на Др. Джеймс Ливайн от клиниката Мейо в Рочестър (Минесота) доказало голямата роля на ежедневните движения за постигането на бърз метаболизъм и здравословно отслабване. Неговото откритие: хората, които потропват с крака предпочитат да стоят прави, отколкото седнали и дневно изгарят по 350 калории повече, отколкото хората които обичат да стоят неподвижни. За цяла година тези калории са равнозначни на почти 15 килограма!

Др. Ливайн е отделил значително време на изследването си и е открил няколко начина, по коитода увеличите активността си през деня, за да изгорите някоя допълнителна калория. Ето какво съветва той:

1 начин: Да отслабнеш докато се протягаш в леглото?!

Протягайте се в леглото. Когато се събудите хубаво разтегнете тялото си още докато сте в леглото. Когато станете от него опънете отново ръцете и краката си, наведете се, за да загреете и кръста и гърба. С една минута разтягане ще изгорите около 20 калории.

2 начин: Танцувай докато се обличаш

Танцувайте докато се обличате. Всяка жена изпитва трудности, когато трябва да избере облеклото си. Често се налага да се облича едно, после второ и трето, докато не се почувстваме комфортно. Пуснете малко музика докато се обличате и потанцувайте, и за 10-те минути пред гардероба без да усетите ще изгорите 50-60 калории.

3 начин: Удобните дрехи горят калории

Обличайте по-удобни дрехи. На пръв поглед това може да няма връзка със думите „здравословно отслабване“, но едно проучване в американски университет показва, че когато обличаме по-удобни дрехи (както и обувки), ние сме предразположени да се движим повече и да сме по-активни. Всички допълнителни движения, които извършваме дневно се равняват на 80-100 изгорени калории.

4 начин: Шопинг фитнес :)

Пазарувайте в големи магазини. Не звучи като традиционната 90 дневна диета, но специалистите твърдят, че когато посещаваме големи магазини ние се затрудняваме в избора си на продукти. Налага ни се да обикаляме от единия край до другия и често – наобратно, докато успеем напълним количката с каквото ни трябва. 30-минутен шопинг в средно-голям супермаркет са еквивалентни на близо 1,5 км разходка или 60 изгорени калории.

5 начин: Да гориш калории докато се смееш

Гледайте повече комедии. Друго проучване сочи, че за 10 минути смях ние изгаряме около 50 калории. Разбира се не е възможно да се смеем по цял ден и на пръв поглед ефекта от това изглежда малък, но ако всеки ден се смеем по 10 минути, за една година стопяваме 1,5 килограма. Страхотно, нали?

Ако сумирате всички изброени изгорени калории до момента ще видите, че всеки ден, без да се натоварвате изобщо, можете да изгаряте около 300 калории. Отслабването не звучи толкова скучно, нали? :)

12 февруари 2019 Диета, базирана на продукти от биологично земеделие, може да намали риска от развитие на рак

Френско изследване, публикувано през октомври в JAMA Internal Medicine заключи, че хората, които се хранят предимно с биологично отгледани продукти, могат да намалят риска от развитието на рак с 25%.

прочети още

31 януари 2019 #6 Начина да отслабнем с боровинки

Здравословните храни трябва да станат част от нашия живот. Боровинките са плодове, които могат да се ядат самостоятелно, пресни или сушени, както и смесени с разнообразни храни и напитки.

прочети още

30 януари 2019 Доказаните ползи от кокосовото масло

Кокосовото масло снабдява организма с енергия, провокирайки интензивно изгаряне на мазнини.

прочети още

14 януари 2019 Земеделие е не просто да "изстискваш" почвата, но и да се грижиш за нея

Френският агроном Клод Бургиньон в откровен и емоционален разговор за това какво е устойчиво земеделие, как ставаме свидетели на парадокса “наводнения по време на суша” и дали фактът, че продължителността на живот се покачва означава, че сме по-здрави? Прочетете го до края.

прочети още

12 декември 2018 За смелостта да си пръв, за удовлетвореността да вдъхновиш още много

Вече 10 години, нашата мисия е да ви предоставим възможност да избирате за семействата си вкусна храна, направена с грижа за здравето ни, за почвата и биоразнообразието.

прочети още

30 ноември 2018 Изборът да се храним с биологично отгледана храна - по-добре за нас, по-добре за децата ни, по-добре за планетата ни!

Има множество причини да изберем да се храним с биологично отгледани храни, но една от най-убедителните е фактът, че фермерите, произвеждащи био продукция, не използват устойчиви токсични пестициди, а това е по-добре за всички нас. Това не означава, че те не използват други стратегии, за да предпазят насажденията си от вредителите. Просто го правят по далеч по-безопасен начин.

прочети още

24 октомври 2018 Какво трябва да знаем за последиците от употребата на пестициди?

Употребата на пестициди в околната среда е умишлено, а тяхната цел е да убива живи организми. Остатъци от пестициди често се откриват в конвенционално отглежданата продукция. В последния си доклад за остатъците от пестициди в продуктите, базираната в САЩ Environmental Working Group посочва, че близо 70% от взетите проби от конвенционални продукти свидетелстват за замърсяване с пестициди.

прочети още

29 юни 2018 Рецепта: Лесни орехови бонбони с черен шоколад

Една супер лесна, бърза и вкусна рецепта!

прочети още