Отслабвайте докато се забавлявате.

1 август 2022
Отслабвайте докато се забавлявате.

5 начина да отслабнеш и докато се забавляваш

Колкото и да звучи странно малките ежедневни неща, които вършим могат да ни помогнат да свалим много килограми. За да постигнем заветното отслабване не необходимо да прекарваме дните си във фитнеса, а просто да горим калории по най-удачните за нас начини. Едно любопитно изследване на Др. Джеймс Ливайн от клиниката Мейо в Рочестър (Минесота) доказало голямата роля на ежедневните движения за постигането на бърз метаболизъм и здравословно отслабване. Неговото откритие: хората, които потропват с крака предпочитат да стоят прави, отколкото седнали и дневно изгарят по 350 калории повече, отколкото хората които обичат да стоят неподвижни. За цяла година тези калории са равнозначни на почти 15 килограма!

Др. Ливайн е отделил значително време на изследването си и е открил няколко начина, по коитода увеличите активността си през деня, за да изгорите някоя допълнителна калория. Ето какво съветва той:

1 начин: Да отслабнеш докато се протягаш в леглото?!

Протягайте се в леглото. Когато се събудите хубаво разтегнете тялото си още докато сте в леглото. Когато станете от него опънете отново ръцете и краката си, наведете се, за да загреете и кръста и гърба. С една минута разтягане ще изгорите около 20 калории.

2 начин: Танцувай докато се обличаш

Танцувайте докато се обличате. Всяка жена изпитва трудности, когато трябва да избере облеклото си. Често се налага да се облича едно, после второ и трето, докато не се почувстваме комфортно. Пуснете малко музика докато се обличате и потанцувайте, и за 10-те минути пред гардероба без да усетите ще изгорите 50-60 калории.

3 начин: Удобните дрехи горят калории

Обличайте по-удобни дрехи. На пръв поглед това може да няма връзка със думите „здравословно отслабване“, но едно проучване в американски университет показва, че когато обличаме по-удобни дрехи (както и обувки), ние сме предразположени да се движим повече и да сме по-активни. Всички допълнителни движения, които извършваме дневно се равняват на 80-100 изгорени калории.

4 начин: Шопинг фитнес :)

Пазарувайте в големи магазини. Не звучи като традиционната 90 дневна диета, но специалистите твърдят, че когато посещаваме големи магазини ние се затрудняваме в избора си на продукти. Налага ни се да обикаляме от единия край до другия и често – наобратно, докато успеем напълним количката с каквото ни трябва. 30-минутен шопинг в средно-голям супермаркет са еквивалентни на близо 1,5 км разходка или 60 изгорени калории.

5 начин: Да гориш калории докато се смееш

Гледайте повече комедии. Друго проучване сочи, че за 10 минути смях ние изгаряме около 50 калории. Разбира се не е възможно да се смеем по цял ден и на пръв поглед ефекта от това изглежда малък, но ако всеки ден се смеем по 10 минути, за една година стопяваме 1,5 килограма. Страхотно, нали?

Ако сумирате всички изброени изгорени калории до момента ще видите, че всеки ден, без да се натоварвате изобщо, можете да изгаряте около 300 калории. Отслабването не звучи толкова скучно, нали? :)

4 октомври 2022 Въглехидрати

Много диети ни насърчават да ги намалим и дори да ги елиминираме напълно. Необходимо ли е това? Истината е, че всички въглехидрати в крайна сметка се разграждат до глюкоза - основният източник на “гориво” за тялото ни. Мозъкът ни има нужда от глюкоза за да функционира правилно.

прочети още

13 септември 2022 Какво е Аюрведа?

Чували сте за аюрведа и знаете, че това е най-старата цялостна система за лечение и поддържане на здравето. Нейните основни принципи са абсолютно приложими в наши дни. Ако решите да се съобразявате с тях, гарантирано ще се чувствате здрави, красиви, спокойни и енергични.

прочети още

4 юли 2022 5 уникални лечебни растения

Има хиляди, ако не и милиони растения, които могат да се похвалят с невероятни медицински ползи за почти всяка болест, за която може да се сетите.

прочети още

15 юни 2022 Доказаните ползи от кокосовото масло

Кокосовото масло снабдява организма с енергия, провокирайки интензивно изгаряне на мазнини.

прочети още

13 юни 2022 Трудно ви е да се придържате към вашата диета?

В такъв случай се запасявайте с плодове и зеленчуци - дори и да не ги ядете. Учените са открили, че гледката и миризмата на здравословни храни може да помогне на хората да се придържат към своите цели за отслабване.

прочети още

11 февруари 2022 Рецепта: Лесни орехови бонбони с черен шоколад

Една супер лесна, бърза и вкусна рецепта!

прочети още

7 януари 2022 Какво ни казва Земята?

Въпросът "Кога ще се върнем към нормалното?" ни занимава толкова активно, че покрай него забравихме много други локални конфликти, противоречия, недоразумения. Забравихме също така и една основна глобална тема – тази за климата, за изчерпването на ресурсите, за замърсяването на планетата.

прочети още

13 октомври 2021 Изборът да се храним с биологично отгледана храна - по-добре за нас, по-добре за децата ни, по-добре за планетата ни!

Има множество причини да изберем да се храним с биологично отгледани храни, но една от най-убедителните е фактът, че фермерите, произвеждащи био продукция, не използват устойчиви токсични пестициди, а това е по-добре за всички нас. Това не означава, че те не използват други стратегии, за да предпазят насажденията си от вредителите. Просто го правят по далеч по-безопасен начин.

прочети още

6 октомври 2021 6 странни признака, които могат да ви подскажат, че вероятно имате недостиг на желязо.

Дефицитът на желязо е често срещан проблем, който може да е причина странни неща да се случват с тялото ни, когато не успяваме да си набавим нужното количество.

прочети още

16 септември 2021 Какво трябва да знаем за последиците от употребата на пестициди?

Остатъци от пестициди често се откриват в конвенционално отглежданата продукция. В последния си доклад Environmental Working Group посочва, че близо 70% от взетите проби от конвенционални продукти свидетелстват за замърсяване с пестициди.

прочети още

2 юли 2021 Излагането на влиянието на пестициди при жените по време на бременност може да увеличи риска от развитие на аутизъм при детето

В едно от най-големите проучвания, имащо за цел да изследва потенциалните ефекти от влиянието на пестицидите както върху зародиши, така и върху новородени, учени установиха, че излагането на най-често използваните пестициди е свързано с повишен риск от развитие на аутизъм.

прочети още

5 януари 2021 Интересни факти какво мислят хората по света за отслабването

Според скорошен доклад на СЗО, все повече хора умират от болести свързани с наднорменото тегло, а по света има приблизително 1,6 билиона души страдащи от затлъстяване или наднормено тегло.

прочети още

18 септември 2020 Изборът да се храним с органична храна би могъл да намали високата цена на евтината храна

Не е необходимо да си производител, за да бъдеш част от решението

прочети още

16 април 2019 Бъди Герой, участвай в Мисия за повече добро!

Включи се се заедно с Биомаг и подкрепете Мисията на TimeHeroes "Подари храна за Великден на възрастен човек в нужда в Правец"

прочети още

26 март 2019 Житният режим на Петър Дънов

Режимът е създаден преди около 90 години от великия българин – учителят Петър Дънов. Целта на режима е обновяването на организма на клетъчно ниво, но получаваме и чудесен бонус – намаляване на теглото.

прочети още

19 март 2019 Протеинова диета на Пиер Дюкан

Протеинова диета на Пиер Дюкан - Това е една лесна за спазване диета, която освен, че ще ни отърве от излишните килограми, ще се превърне и в наш начин на живот.

прочети още

17 март 2019 Как да се справим с грипа?

Сезонен грип Има ли човек, които да не се е разболявал от грип? Аз не съм чувала за такъв. А знаете ли, че от сезонен грип всяка година в света умират до 500 000 хиляди души, 1000 от които са българи? Доста тревожна статистика, която ни подсказва да не пренебрегваме това заболяване и обърнем сериозно внимание на всеки негов симптом.

прочети още

21 февруари 2019 Купувайте биологична храна, за да намалите срива на популацията на насекомите в световен мащаб, съветват учени

Насекомите имат огромна роля в хранителната верига, изключително важно знчение за опрашването, както и за здравето на почвите. Ето защи тяхното изчезване води до "катастрофален срив на екосистемите".

прочети още

12 февруари 2019 Диета, базирана на продукти от биологично земеделие, може да намали риска от развитие на рак

Френско изследване, публикувано през октомври в JAMA Internal Medicine заключи, че хората, които се хранят предимно с биологично отгледани продукти, могат да намалят риска от развитието на рак с 25%.

прочети още

31 януари 2019 #6 Начина да отслабнем с боровинки

Здравословните храни трябва да станат част от нашия живот. Боровинките са плодове, които могат да се ядат самостоятелно, пресни или сушени, както и смесени с разнообразни храни и напитки.

прочети още

14 януари 2019 Земеделие е не просто да "изстискваш" почвата, но и да се грижиш за нея

Френският агроном Клод Бургиньон в откровен и емоционален разговор за това какво е устойчиво земеделие, как ставаме свидетели на парадокса “наводнения по време на суша” и дали фактът, че продължителността на живот се покачва означава, че сме по-здрави? Прочетете го до края.

прочети още

12 декември 2018 За смелостта да си пръв, за удовлетвореността да вдъхновиш още много

Вече 10 години, нашата мисия е да ви предоставим възможност да избирате за семействата си вкусна храна, направена с грижа за здравето ни, за почвата и биоразнообразието.

прочети още