Био Акациев мед Калофер 330 g

8,40 лв. 7,98 лв.
  • Кат. номер: 9330
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Акациев мед Калофер 330 g

 

Акациевият мед Калофер е произведен по технология, съобразена със стандартите на биологичното земеделие.

Подробно описание
Подробно описание

Български мед, добит в района на гр. Калофер и произведен по технология, съобразена със стандартите на биологичното земеделие.

Акациевият мед е със специфичeн нежен аромат, много приятен вкус и много бавно кристализиране. Акациевият мед е един от най-предпочитаните.
Акациевият мед се събира от бяла или жълта акация, като от това зависи и цветът на продукта. Характеризира се с лек аромат на цветя и мек вкус. Едно от отличителните свойства на акациевия мед е неговата способност да се съхранява дълго време в течно състояние, като започва да се захаросва около година след събирането му. Богат на плодова захар и с ниско съдържание на полен. Смята се че е подходящ дори за малки деца и диабетици, но само след препоръката на наблюдаващия специалист.

Богатството от минерални соли и витамините - В1, В2, В3, В5, В6, С, Е, К, и множество ензими, прави меда отлично средство за стимулиране на имунната защита и образуване на кръвни клетки и хемоглобин. Полезно е на малки порции да се държи в устата до неговото пълно абсорбиране. Към билковите чайове лъжичката пчелен мед добавяйте след като чаят се е охладил под 42С.

Съдържание: Акациев мед от биологично земеделие.

Произход: България

330 г