Био Арганово масло в стъкло за козметични цели Argamine Bio 250 ml

41,93 лв.
  • Марка: Argamine Bio
  • Кат. номер: 3800500229102
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био арганово масло в стъкло за козметични цели Argamine Bio 250 ml

 

100% органично арганово масло!

Подробно описание
Подробно описание

Аргановото масло въздейства директно на функцията на клетките и оказва регенериращ ефект върху кожата, косата и ноктите.

Ако искате да спрете естествените процеси на стареене на кожата, аргановото масло е продукта, който търсите. То е естественото решение за защита срещу силното действие на ултравиолетовите лъчи. Маслото е ефективно срещу дегенерация на клетките, изсушаване и възпаление на кожата, белези и акне.

Аргановото масло е богато на мастни киселини, омега-6 (линолеова киселина), подобряващи възстановителните и защитните функции на кожата. Стимулира вътреклетъчните процеси, като благоприятства за възстановяване на хидролипидният слой, чрез увеличаване на хранителните нива на кожните клетки. Същевременно хидратира кожата ви. Есенциалните мастни киселини помагат на кожата срещу изсушаване, изглаждат я и подобряват нейната еластичност, като така предотвратяват и забавят образуването на бръчки. След кратко въздействие, кожата ви ще е по-еластична, по-свежа, по-здрава и ще има младежки и здрав вид.

Аргановото масло е безценно, абсорбира се бързо и има необикновени козметични и лечебни качества. То е рядко срещано и трудно за извличане масло. Този прекрасен натурален продукт се добива единствено и само в югозападната част на Мароко. Известно е като "течно злато" и е било използвана от берберските жени на Мароко в продължение на стотици години заради благотворните си влияния върху кожата, косата, ноктите и терапевтичните си приложения. Това растение датира от преди около 80 милиона години и въпреки сухият климат и почва, може да живее 200 години. Обявено е за "световно наследство", известно е като едно от най-важните лечебни растения на планетата.

Съставки на арганово масло:

- Витамин F (Омега 6): анти-стареене и овлажняване на кожата;
- Витамин Е: мощен антиоксидант, противовъзпалително средство за чувствителна кожа, осигурява UV защита, подпомага кожната микро-циркулация и неутрализира свободните радикали;
- Феноли: антиоксидантно, противовъзпалително, въздейства върху гъбички и бактерии, активизира кръвообръщението и активира витамин С;
- Тритерпени: противовъзпалително, забавя стареенето на клетката;- Скуален: предотвратява рака на кожата.

Традиционни приложения на маслото от арган:

- За придаване на жизненост и обем на косата;
- За облекчаване на сухотата и сърбежа на скалпа на главата;
- За подхранване на суха кожа и напукани устни;
- За изглаждане на бръчки;
- Против варицела, акне, екзема;
- При изгаряния;
- При чупливи нокти;
- Срещу ревматични и артритни болки.

Съдържа: 80% ненанситени мастни кисели - Линолеова – 36.8%; Линоленова – 0.5%; Олеинова – 42.8%; Стеаринова – 6.0%; Палмитинова – 12.0%.