Био Асаи (Акай Бери) на прах Zoya 125 g

31,70 лв.
  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800231692459
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био асаи (Акай Бери) на прах Zoya 125 g

 

Асаи бери съдържат големи количества комплекс от еценциални мастни киселини, антиоксиданти.

Подробно описание
Допълнителна информация
Подробно описание

Асаи бери имат много здравословни и подсилващи енергията свойства, затова са популярни като суперхрана. Асаи, наричани още „моравите плодове”, растат само дълбоко в тропическата гора на Амазонка. Те растат на палма, възхвалявана от местните хора като „Дървото на живота”. Макар отдавна да се консумират от племената, живеещи в басейна на Амазонка, останалият свят ги откри едва наскоро като една от най-питателните и силни храни в света. Дребните плодове с приятен и необикновен вкус съдържат големи количества пълен комплекс от есенциални мастни киселини (омега-3,6,9), изключителна концентрация на антиоксиданти, антоцианини и още много.

Няколко научни статии показват, че асаи са богати на фибри, здравословни мазнини и важни аминокиселини. Стойностите му ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity – способност за абсорбиране на кислородни радикали) – научният метод за измерване на антиоксидантните свойства – са внушителни. По-принцип плодовете и зеленчуците имат най-високите стойности ORAC, но при асаи бери нивото достига до удивителните 5,500.

Плодовете асаи бери променят представата за здравословна храна. Съвременните технологии на сушене чрез замразяване обаче позволяват на останалата част от света да открие дългогодишната тайна на амазонските племена. За съжаление, пресни плодовете трябва да се консумират до 24 часа от брането им. Този кратък срок се дължи на богатото съдържание на повече от 50% мастни киселини. На пазара може да се намерят асаи бери във вид на прах или пулпа. Понеже самите плодове са повече семена, отколкото месеста част, вашето пътешествие към здравето може да започне с асаи бери на прах (прясно замразени и изсушени), които може да добавите към вкусно смути или да ги вземате на капсули.

Допълнителна информация
Страна произход
Бразилия