Био Ашваганда индийски женшен на прах Zoya 60 g

6,00 лв.
  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800231692466
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био ашваганда индийски женшен на прах Zoya 60 g

 

Ашваганда може да засили нашите психически сили, да подсили имунната ни система, да повиши устойчивостта към инфекции и простуди.

Подробно описание
Подробно описание

Ашваганда или още известната като индийски женшен е билка, чийто корени са едни от основните лековити билки, използвани в Аюрведа – традиционната индийска медицина. Той се счита за добър адаптоген – адаптогените въздействат терапевтично общо върху човешкото тяло, укрепват организма и му помагат да се справи по-добре в стресови условия. Ашваганда може да засили нашите психически сили, да подсили имунната ни система, да повиши устойчивостта към инфекции и простуди.
Основното съдържание на ашваганда са алкалоидите и стероидните лактони. Според Аюрведа ашваганда притежава възбуждащи сексуалното желание, подмладяващи и забавящи процеса на стареене качества. Успокояващите свойства на ашваганда повлияват много добре състояния като безсъние и тревожност – дори научното й име на латински Withania somnifera означава „който предизвиква сън”.

Начин на употреба: Препоръчителната дневна доза е между 600 и 1000 милиграма (1 ч.л.=5 г), два пъти дневно. За хората страдащи от безсъние и/или чувство на тревога се препоръчва да пият преди лягане една чаена лъжичка Ашваганда, разтворена в топла вода или сок.
Мерки за безопасност: Избягвайте прием, ако сте чувствителни към растения от семейство Картофови (Solanaceae – включващо картофи, домати и пиперки). Избягвайте също ако страдате от хемохроматоза (повишено ниво на желязо в кръвта), хипертиоризъм (заболяване на щитовидната жлеза), както и по време на бременност.