Био Белени домати, 400г. harmonica

2,80 лв.
 • Марка: Harmonica
 • Кат. номер: 3800218256483
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Белени домати, 400г. harmonica

Подробно описание
Подробно описание

 • Расли на слънце
 • Не са третирани с пестициди
 • Италиански, качествен и вкусен сорт
 • Цели и белени, във вкусен доматен сок
 • Без подправки и сол

 

ЗАЩО ГИ ПРАВИМ?

С белените цели домати продължаваме да развиваме био доматената линия на harmonica. Био целите домати са без конкуренция в магазина – не съществуват почти био домати на рафта. А това е още една тяхна форма след пасатата.

 

Искаме да обогатим асортимента от доматени продукти с нашите италиански партньори Gestal. Убедени в качеството на техните доматени пюре и пасата, планираме всяка година да добавяме по един продукт към harmonica зеленчуковото семейство, за да има био алтернатива на доматите в магазина.

 

ИСТОРИЯТА

Италианците разбират от домати. Това е ясно на всички. По света съществуват над 2000 вида от този плод (всички знаете, че доматът е плод, нали?), но нашите партньори Семейство Симинетти отглеждат сочни и вкусни домати от три поколения. Най-добрите сортове, подходящи за консервиране.
Доматите, които ползваме за продуктите на harmonica, са локално отгледани, расли на открито, не в парник, гледани под италианско слънце, без химически торове и пестициди, изцяло био и с дългогодишни традиции в производството.
Гледат се в близост до самата консервна фабрика – а това знчи, че не се замразяват, за да се транспортират надалеч, не пътуват дълго време, а директно минават към консервиране.

Компанията е семейна – три поколения от семейството се занимават с гледане на домати.

 

ИМАМЕ ЛИ ВЕЧЕ ПОДОБЕН ПРОДУКТ И КАКВИ СА РАЗЛИКИТЕ С НЕГО?

Най-близки са двете доматени пасати, но все пак тук имаме консерва с цели белени био домати в доматен сок. Без подправки и сол.

 

ИНТЕРЕСЕН ЕКОЛОГИЧЕН ИЛИ ЗДРАВОСЛОВЕН КОНТЕКСТ?

Фермерите, отглеждащи доматите, са въвели в производството енергия, изцяло от възобновяеми източници, система за устойчива употреба на водните ресурси, благодарение на поливни системи, както и собствена пречиствателна станция от ново поколение, които пестят водата. Сертифицирани са и по Стандарт за управление на отпадъците и намаляване на вредните емисии в атмосферата.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ

 • Безглутенов ли е? Да.
 • Без млечни съставки ли е? Веган ли е? Да.
 • От какво е направена опаковката? Алуминиева консерва, което само по себе си е екологично предимство, защото е на 100% рециклируема.
 • Рециклируема ли е в София? Да, напълно.
 • Има ли нужда от специфично съхранение? Няма нужда от хладилно съхранение.
 • Какъв е произходът на продукта (спрямо съставката с най-голям %)? Италия.

 

 

ПРОИЗХОД НА ПРОДУКТА

ОСНОВНИ СУРОВИНИ

Италиански био домати, гледани от три поколения.

 

КЪДЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА?

Понтиния е малка китна италианска провинция, Южна Италия.

 

КЪДЕ И КАК СЕ ПРЕРАБОТВА?

Понтиния, Италия, 70 км от Рим. Събират се само най-узрелите домати, измиват се, минават през гореща вода за секунди, за да слезе по-лесно кожата им, белят се, пълнят се автоматично в консервите на поточна линия и се затварят в собствен сок.

 

ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС

Над 40% от производството идва от собствени насаждения, а останалите – от локални фермери-партньори. Управляват целия цикъл етапи на производството – от избора на семена, отглеждането, до преработката и опаковането, за да има проследимост и контрол върху суровината.

 

ЗА КОГО Е ТОЗИ ПРОДУКТ? ИДЕИ ЗА ПРИИЛОЖЕНИЕ

Белените домати са базата – основата на толкова много рецепти и вкусни ястия. По тази причина това е продукт за всички (които готвят, де).

Освен това е за осъзнати хора, на които им е важно какво ядат, как е отгледана храната. За хора, които знаят и какво е биологично производство, и че логото harmonica e гаранция  за чист произход, вкус и качество.