Всички Категории
PRODUCTS

Био Боза от ръж Harmonica 250 ml

  • Марка: Harmonica
  • Кат. номер: 3800218253215

Био Боза от ръж Harmonica 250 ml

  • Марка: Harmonica
  • Кат. номер: 3800218253215

Био Боза от ръж Harmonica 250 ml

 

Вече повече от десет години продължаваме упоритата ни борба да поддържаме традицията в правенето на бозата. През това време успяхме да натрупаме много истории, свързани с нея. Например, когато решихме да я правим, никой не вярваше, че боза със захар и толкова кратък срок на годност ще се продава. Или медийната „бомба“ с гръмнала ни боза, която вместо да уплаши хората, я направи още по-популярна, защото е доказано истинска.

Подробно описание
Подробно описание +

Легендарната напитка, с която израснаха поколения българи, в последните десетилетия безспорно позагуби от славата си заради масовата употреба на консерванти, стабилизатори и изкуствени подсладители в името на по-ниската цена.

 

Затова избрахме правим нашата боза така, както трябва – в нея има само биологично отгледано зърно, вода и био захар.

 

При ръжената боза ферментацията протича много бързо и тя лесно става резлива, ако за кратко остане на топло. Вкусът е специфичен, а фибрите от ръжта се усещат отчетливо.

 

Когато започвахме да я правим, търсихме повече от година правилната рецепта и точните съотношения. Не съжаляваме за нито една от минутите прекарани в опити – днес можем спокойно да заявим, че правим най-добрата боза от ръж в околностите.

 

Съдържание: Българска био ръж, био захар. След 48 часа ферментация бозата съдържа полезни млечно кисели бактерии, които действат като естествен дезинфектант на чревната система.

Продукти от същата категория