Добре дошли!
ВходНямате регистрация?
РегистрацияБио брашно от елда Bio Agros 500 g
Брашното от елда може да се добавя в сладкиши, кексове, палачинки.
Елдата се цени заради хранителната й стойност, а полезните й свойства се дължат на богатото съдържание на протеини, около 14 %, на мазнини, захар и фибри. Богата е на витамини – А, В, Е, и РР, на желязо, калций, фосфор, йод, бор магнезий и цинк. Съдържа и органични киселини – лимонена и ябълчна и не съдържа глутен. Тя увеличава мускулната сила и издръжливост.. Богата е на флавоноиди, които помагат за забавяне процесите на стареене.
Брашното от елда може да се добавя в сладкиши, кексове, палачинки и навсякъде другаде, където се използва брашно.
Съставки: смяна елда (гречка).
Хранителна стойност в 100 g:
Енергийна стойност - 335 kcal / 1403 kJ;
Протеин - 13 g;
Мазнини - 3 g;
Въглехидрати - 71 g;