Био Брашно от елда Harmonica 500 g

9,00 лв.
  • Марка: Harmonica
  • Кат. номер: 3800218253062
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био пълнозърнесто био брашно от елда. Брашното от елда е с по-ниско съдържание на въглехидрати и не съдържа глутен.

Подробно описание
Подробно описание

Елдата е с по-ниско съдържание на въглехидрати в сравнение с редица зърнени култури, картофи и ориз. Това я прави отлична храна за диабетици, хора с наднормено тегло и специален хранителен режим.
В комбинация с мляко елдата значително подобрява работата на стомашно-чревния тракт и засилва метаболизма без да натоварва храносмилателната система, защото съдържа пектин.

Елдата спомага за стабилизирането на кръвната захар, което я прави подходяща не само за хора с диетичен режим, но и за диабетици. Съдържа хранителни вещества, които имат свойствата да извеждат холестерола от кръвта, както и да намаляват пропускливостта и чупливостта на стените на кръвоносните съдове. Тя е подходяща храна за хора, които страдат от хемороиди и разширени вени.

Спомага за увеличението на мускулната сила и издръжливостта на спортистите, заради високото съдържание на белтъци в нея. Елдата е богата на флавоноиди, които драстично забавят процесите на стареене. Магнезият, който се съдържа в елдата е много важен за профилактика на сърдечно-съдовата система.

Елдата се препоръчва и като средство за борба с ревматизъм и артрит, срещу атеросклероза, хипертония, и хипофункция на щитовидната жлеза, както и за подобряване на имунната система и запазване на добро зрение.

В 100г се съдържат:

белтъчини 69.2 г
мазнини 2.52 г
въглехидрати 69.2 г
от които фибри 10.5 г
калории 372.5 kcal