Био Брашно от спелта (динкел) Т1050 Green 1 kg

8,88 лв.
  • Марка: Green
  • Кат. номер: 4250085774464
+ -
Купи
Моля, изберете:

100% органично брашно от спелта (динкел), тип 1050, 1 кг.

Спелтата съдържа високо количество полезни хранителни вещества - 57,9 % въглехидрати, 17,0% протеини, 3% мазнини, 9,2% фибри, минерални соли и витамини. Съдържа балансирано количество глутен и е изключително подходяща за приготвяне на тестени изделия.

 

Подробно описание
Подробно описание

Спелтата е много подходяща при здравословно хранене, тъй като нейните съставки са водоразтворими и лесно усвоими от организма. Подобно на течните храни те се усвояват бързо и така подпомагат формирането на клетъчната система на тялото: подобряват кръвообръщението, улесняват бъбречната дейност и пречистването на организма, действат съдоразширяващо и подобряват храносмилането. Ако се постави на определени места по тялото, тя облекчава много болестни симптоми и има нежен възстановителен ефект.

Спелтата не се поддава на генни модификации и добивите на растението не се повлияват от торенето, през 20 век почти навсякаде тя е заменена от обикновенното жито. Именно заради това тя се отличава с изключително вискока чистота, точно поради тази причина.