Всички Категории
PRODUCTS

Био Чага - брезова гъба на прах Zoya 60 g

  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800231690394

Био Чага - брезова гъба на прах Zoya 60 g

  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800231690394

Био чага - брезова гъба на прах Zoya 60 g

 

Чага е гъба, която от векове се използва в китайската народна медицина за общо укрепване, стимулиране на имунната система.

 

Съдържа още витамини от група В, феноли, ензими.

Подробно описание
Подробно описание +

Гъбата чага (Inonotus obliquus) вирее в Сибир, Китай и Северна Америка, обикновено върху стволовете на брезите. На външен вид няма почти нищо общо с познатите ни меки гъби с пънчета. Чага е много твърда и черна, в неправилна форма, наподобява парче въглен. Не извлича хранителни вещества от почвата, а от брезата, върху която паразитира – по този начин концентрира в себе си мощта на живото дърво.

Гъбата се ползва от векове в китайската народна медицина за общо укрепване, стимулиране на имунитета, за жизненост и дълголетие. Смята се, че дължи свойствата си на бетулина – съединение, изолирано от брезовата кора. Чага съдържа още витамини от група B, флавоноиди, феноли и ензими. Един от най-добрите източници на пантотенова киселина, доставя също минералите мед, калций, калий и манган.

Начин на употреба:
Препоръчителната дневна доза е 5-10 г на ден. Запарете праха във вода за 10-15 мин. и консумирайте под формата на чай. Може също да прибавите към шейк или фреш.

Продукти от същата категория