Био Чай Рози, 30г. Rosey's mark

9,40 лв.
  • Марка: Rosey's mark 
  • Кат. номер: 3800500371009
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Чай Рози, 30г. Rosey's mark

 

Подробно описание
Подробно описание

Ръчно набрани в ранни зори, цветове от българска маслодайна роза, естествено изсушени и пакетирани в удобна опаковка, която запазва трайно аромата им. Отвориш ли ги веднъж, пред теб ще се открие свят изпълнен с любов, радост и вечна младост. Наслади се на ароматни чайове и напитки, или премини отвъд границите на очевидното като добавиш деликатната, но отличителна роза към изкусителни ястия и десерти.

 

 

Розата е едно от най-специалните цветя. На пръв поглед е нежна, красива, радва те само с присъствието си. Особено когато ти е подарена с много любов. Особено когато е българската маслодайна роза и знаеш, че е ядливо цвете.

Перфектната чаша чай от рози

Но нека започнем от това как да си направим чай от рози – лек и флорален. За една чаша чай е необходима една супена лъжица сушен розов цвят. Заливаме с гореща, но не вряща вода. Идеалната температура е 85-90°C. Похлупваме и изчакваме около 4-6 мин. розата да отдаде и разгърне ароматите на съдържащото се розово масло. Времето на запарката може да варира спрямо наситеността на вкуса и въздействието, което търсиш. Препоръчваме да пиеш чая от рози чист, без подсладители. Според предпочитанията си можеш да добавиш захар или мед и лимон, но не забравяй, че това ще промени вкуса.

Храносмилай, не се стресирай

Ако оставиш розите в твоята чаша да правят магията си за по-дълго от 5-6 минути, не се притеснявай. Тогава вкусът ще стане по-наситен, а заедно с максималното извличане на етерично-масленото съдържание се активират функционалните свойства на чая от рози. Тази чаша чай ще спомогне за активиране на перисталтиката, а ускоряването на храносмилането може да ти бъде от полза при по-заседналия начин на живот. Ще ти издадем и нещо от „кухнята“ на билките – заради тези свойства розата често попада в специализираните билкови смески за отслабване.

Глътка Любов и радост

От векове наред розата е позната като символ на любовта и това е напълно заслужено. Една от многото ползи на чая от рози се крие в свойството му на афродизиак. Отпивайки от топлата чаша чай, изпитваш усещане на спокойствие и усмивка се появява на лицето ти. Това не е случайно – в ароматерапията именно розата е позната като най-силния антидепресант. Ако допълним картината с пейзаж от долината на розите в България, през месеците май и юни, в ранни зори, на изгрев слънце, когато розите са разцъфнали и ароматът им се носи из розовото поле, можем да се потопим в това вдъхващо спокойствие розово настроение и да отдалечим усещането за стрес поне за малко.

Според Аюрведа

Според древната индийска система за поддържане на здравето, подходящо е да се пие чай от рози при периоди на грип и настинки, при повишен стрес и моменти на спад в настроението. Като допълнение, консумацията на чай от рози се отразява благоприятно на кожата и има детокс ефект.

И още

Чаят от рози също така има антимикробно и противовъзпалително действие, облекчава кашлицата. А в козметичните и фармацевтичните лаборатории едно от най-известните свойства на розата и най-вече на съдържащото се в нея розовото масло, е забавянето на стареенето на клетките.