Всички Категории
PRODUCTS

Био Черен ориз Нерон, 500г. Alce Nero

  • Марка: Alce Nero
  • Кат. номер: 8009004810303

Био Черен ориз Нерон, 500г. Alce Nero

  • Марка: Alce Nero
  • Кат. номер: 8009004810303
Био Черен ориз Нерон, 500г. Alce Nero

 

Оризът е с големи черни зърна. Този ориз произлиза от Китай и в последствие е внесен в Италия. Той е дългогодишен италиански сорт с дълбока коренова система, който гарантира по-здравословно растение и по-добри хранителни качества в продукта. Пакетът е опакован в защитна атмосфера.

Черният ориз е сорт от вида Oryza sativa, някои от които са и клеевия ориз. Черният ориз е известен още като „Забраненият ориз“ в древен Китай, тъй като само онези, принадлежащи към висшата класа, могат да си позволят да го ядат.

Днес има няколко разновидности на черния ориз. Те включват индонезийски черен ориз, филипински ориз Балатина и черен ориз от тайландски жасмин. Черният ориз е известен като Chak-hao в Манипур, където десерти от черен ориз се сервират на големи празници.

В Бангладеш е известен като Kalo Dhaner Chaal (черен неолющен ориз) и се използва за приготвяне на десерти. Корпусът на триците (най-външният слой) от черен ориз съдържа едно от най-високите нива на антоцианини, открити в храните. Зърното има подобно количество фибри на кафявия ориз и, подобно на кафявия ориз, има мек, ядков вкус.

Нерон има наситено черен цвят и обикновено се превръща в наситено лилав, когато се готви. Тъмнолилавият му цвят се дължи преди всичко на съдържанието на антоцианин. Подходящ е за създаване на каша, десерти, традиционна китайска торта, хляб, юфка и върви идеално с рибни рецепти.

Подробно описание
Подробно описание +

Съдържание: черен ориз Нерон*.
* от контролирано биологично земеделие.

 

Хранителни стойности: за 100 гр.
Калоричност 1588 kJ / 378 kcal
Мазнини 2,80 g, от които наситени мастни киселини 0,50 g
Въглехидрати 79,00 g, от които захари 0,80 g
Фибри 3,40 g
Протеин 7,50 g
Сол 0,03 g
Сертифициращ орган: IT-BIO-009

 

Alce Nero са биологични фермери и преработватели, които работят от 1978 г. за производство на вкусна храна, резултат от земеделски практики, които зачитат земята и нейното плодородие. Събираме повече от 1000 фермери в Италия и над 10 000 малки семейни ферми в Централна и Южна Америка.

Повече от 40 години избираме биологично земеделие, поддържайки деликатния баланс между нашия завод и неговите обитатели: ето защо решихме да произвеждаме храни, които са полезни и за двете. Продукти, произведени от съставки, отгледани без използване на синтетични химикали, благодарение на най-съвременните агрономически възможности, с изключително уважение към земята и хората, които я обработват.

Продукти от същата категория