Добре дошли!
ВходНямате регистрация?
РегистрацияБио елда Bio Agros 500 g
Елдата е култура, която не съдържа глутен.
Богата е на микроелементи.
Елдата намалява нивото на холестерола и риска от сърдечни заболявания. Богата е на микроелементи и лекарите я ценят поради високото й съдържание на рутин - вещество, което укрепва съдовата стена и намалява риска от увреждания. Увеличава мускулната сила и издръжливост, поради тази причина е изключително ценна за спортуващите. Елдата подхранва кожата, косата и ноктите, благодарение на запаса от желязо, калций, калий, фосфор, йод, цинк и др. Помага за забавяне процесите на стареене, поради богатото й съдържание на флавоноиди.
Елдата е храна, която диетолозите препоръчват да се включва в менюто на пациентите с анемия, захарен диабет, затлъстяване. Тя е полезна и при заболявания на нервната система, при нарушена функция на черния дроб и зрението. Може да се използва в детското хранене още след първите 4-6 месеца. Тя не съдържа глутен, което дава възможност да се разнообрази менюто на децата с глутенова ентеропатия. Изключително подходящо е използването й при приготвяне на каши, кисели супи.
Съставки: био елда.
Хранителна стойност на 100 g:
Енергийна стойност - 340 kcal / 1425 kJ;
Мазнини - 1,7 g (от които наситени мастни киселини - 0,3 g);
Въглехидрати - 71 g (от които захари - 0,4 g);
Фибри - 3,7 g;
Протеини - 9,1 g;
Сол - 0,005 g