Био Годжи бери 100 гр, Dragon Superfoods

7,50 лв.
  • Марка: Dragon Superfoods
  • Кат. номер: 3800225476355
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Годжи бери 100 гр, Dragon Superfoods

 

Годжи бери съдържа 19 аминокиселини, 21 микроелементи и много витмини.

Подробно описание
Подробно описание

Годжи бери е растение родственик на картофа, домата и чилито, които принадлежат към семейство картофови. Поради изключителната си хранителна стойност, богатия червено-оранжев цвят и приятния плътен вкус, китайският, монголският и тибетският народ са отглеждали алкалното растение преди около приблизително 5 хиляди години. За да се запази плода, той се изсушава до конситенция, близка до тази на стафидата.

Годжи бери съдържа 19 амино киселини, 21 микроелементи и много витамини. Научно доказано е, че плодовете годжи бери имат защитно действие на клетъчно ниво, което забавя процеса на стареене. Годжи бери е богато на антиоксиданти като бета- каротин и зеаксантин, които защитават ретината.

100 грама съдържат:

Енергия 370 Kcal
Протеони 12 g
Мазнини 5 g
Въглехидрати 68 g
Баластни вещества 10 g
Бета каротин 7 g
Витамин С 121 mg
Витамин В2 1.3 mg
Калций 112 mg
Желязо 9 mg
Калий 1130 mg
Цинк 2 mg

Годжи Бери е адаптоген, т.е заздравява и укрепва организма, подобрява качеството на кръвта, доставя на тялото вещества с противостареещ ефект. Основно свойство на Годжи Бери е да подхранват организма, да поддържа неговата способност за възстановяване и самолекуване.
Твърди се,че Годжи Бери помагат в борбата срещу рак. Това твърдение е вярно,а като доказателство е японско изследване, което потвърждава наличието на органичен германий в червените плодчета. Установено, е че германият е ефективен при лечението на рак на шийката на матката, рак на черния дроб, рак на белия дроб, рак на тестисите и рак на матката.