Всички Категории
PRODUCTS

Био Хлорела на прах Zoya 125 g

  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800231693685

Био Хлорела на прах Zoya 125 g

  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800231693685

Био хлорела на прах Zoya 125 g

 

Хлорела е едноклетъчно, зелено водорасло, което е богато на протеини, но и мазнини, въглехидрати, фибри, минерали и витамини.

Подробно описание
Подробно описание +

Хлорелата е едноклетъчно, зелено водорасло, част от семейство Chlorophyta. То е със сферична форма и размер от 2 до 10 μm диаметър. Хлорелата има несмилаема нишковидна обвивка, зад която се крият хранителните й съставки. Сушената хлорела съдържа около 45% протеини, 20% мазнини, 20% въглехидртати, 5% фибри и 10% минерали и витамини. Поради високия и протеинов състав, тя е предпочитан хранителен източник за много хора. Богата е на бета-каротин, витамини от групата В, вит. Е и С, магнезий, натрий, калций, цинк, желязо, ДНК и РНК, както и ензими като хлорофилаза и пепсин.

Почистване на кръвта и снабдяване с кислород

Благодарение на съдържанието на фибри, които се свързват с тежките метали и пестицидите, хлорелата служи за изхвърляне на метаболичните отпадъци от организма. За правилното функциониране на тялото ни е нужно чисто кръвообръщение, богато на червени кръвни телца, които служат за пренос на кислород. Хлорелата, също така, е богата на хлорофил, който от своя страна е много подобен на хемоглобина. Хемоглобинът е протеин в червените кръвни телца, който пренася кислород до важни органи на тялото ни. Единствената разлика между хлорофила и хемоглобина е магнезиевата молекула в ядрото на хлорфила, за разлика от молекулата желязо в това на хемоглобина. Съдържанието на Магнезий е изключително важно за сърдечния ритъм. Също така, хлорофилът помага за образуването на червени кръвни телца и се препоръчва при анемия.
Подобряване на храносмилането

Поради съдържанието на храносмилателни ензими хлорофилаза и пепсин, Хлорелата подобрява храносмилането и спомага при запек.
Балансиране на киселинността

Хлорелата също е алкална храна, която подпомага балансирането на рН в организма. За тялото ни е изключително важно да бъде поддържан неутрален PH баланс (около 7.2-7.4). За жалост повечето хора се хранят ежедневно и основно с топлинно обработена храна, fast food и безалкохолни напитки (с PH около 2.7) като това води до дисбаланс в стойностите на PH. Киселинната среда води до редица заболявания, неприсъщи за алкалната.

Хлорелата предпазва от сърдечни заболявания, намалява кръвното налягане и холестерола, забавя процеса на стареене.
Дневен прием на Хлорела

Нашата органична Хлорела е чудесна храна! Тя съдържа всички важни за здравословния живот компоненти. Препоръчваме дневна доза от 3-5 грама (1 чаена лъжица = 3 грама), приети около половин час преди хранене за най-добър храносмилателен резултат. Хлорела на прах можете да си разтворите със сутрешния прясно изцеден сок, фреш или закуска с овесени ядки.
Как приемаме хлорела в офиса на Зоя.БГ: В шейкър слагаме банани, ягоди или каквито имаме плодове, добавяме канела, сок от агаве (малко), вода на око или колкото да покрием плодовете. Понякога заместваме водата със соево мляко Joya с ванилия и без ГМО (с него стават страхотни шейкчета). Ако не пиете соево мляко можете да си направите сусамови, бадемово или пък да си закупите същите от био магазините. Можете да добавите ванилия на прах, или да настържете от пръчица ванилия. Понякога добавяме кокосови стърготини. Някои от нас хапват водораслите забъркани с овесени ядки и орехи и мед. Важното е да експериментирате и да усетите как ви е най-вкусно.

Тези които за първи път консумират хлорела: най-добре започнете с минимални количества на ден. Например по една лъжичка за целия ден, за да я усетите вкусите и установите как ви действа. Ако не обичате аромата на водорасли (някои наши приятели не харесват силния мирис на хлорела и спирулина), а пък искате да пробвате по-скоро намерете такава на таблетки с по-малки разфасовки.

В книгите на Гейбриъл Казанас - Съзнателно хранене - 1 има тестове, които биха ви помогнали да разберете дали сте въглехидратен (бавно окисляване) или протеинов тип (бързо окисляване). Т.е. ще разберете дали консумацията на протеинови храни като хлорела и спирулина трябва да е в големи или в по-малки количества.

Всичко е въпрос на наблюдение. Наблюдавайте тялото си и установете кое e най-подходящо за него!

Продукти от същата категория