Био Какаов крем с лешници, 200г. harmonica

10,99 лв.
 • Марка: Harmonica
 • Кат. номер: 3800218254960
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Какаов крем с лешници, 200г. harmonica

Подробно описание
Подробно описание

 • Страхотен течен шоколад с 50 % лешников тахан harmonica
 • С ниско съдържание на захар сравнено с подобни продукти на пазара, 20% на 100 г
 • Уникално вкуснен без компромис в съставките
 • Иновативна рецепта с инулин, без еквивалент на пазара
 • Четири съставки, без нищо излишно

 

Защо го правим?

 • За да предложим възможност на всички любители на течния шоколад наслада от чисти съставки – без палмова мазнина, без ароматизанти, без соев лецитин.
 • За да получим добра текстура, подходяща за намазване, използваме инулин. Инулинът е с нулева калорийна стойност и не съдържа захари.

Какаовият крем с лешници съдържа 20% тръстикова захар (повечето течни шоколади на пазара са с над 55% рафинирана захар)

 

Какво още да знаем?

Добре е, винаги преди да купуваме, да четем етикета. Законодателството задължава производителите на храна на първо място в съдържанието да упоменат съставката с най-високо процентно съдържание. В повечето течни шоколади на пазара като първа съставка ще намерите захарта. Високото процентно съдържание на захар и комбинацията и с палмово масло и соев лецитин превръща течния шоколад в продукт с компромисни съставки и неясно, но не особено благоприятно цялостно въздействие върху организма. Соевият лецитин служи като емулгатор (сгъстител), който благоприятства добрата консистенция и плътност на шоколадовата паста. Той е отпадъчен продукт при производството на соя и се смята за силен алерген, който повлиява хормоналния баланс в тялото. Палмовото масло най-често е хидрогенирано, за да се удължи срока му на годност. Хидрогенираните растителни мазнини са познати още като трансмазнини с доказано неблагоприятно въздействие.

Инулинът е пребиотик

 • Пребиотиците хранят вече наличните в тялото ни полезни микроорганизми, а пробиотиците заселват нови добри бактерии. Пребиотиците подобряват средата и благоприятстват развитието, размножаването и устойчивата преживяемост на добрите бактерии. Пребиотиците не са чувствителни към термична обработка и можем да ги добавяме към продукти които преминават термична обработка.
 • Инулинът спомага за усвояването на калция в организма, намалява нивото на холестерола и регулира кръвната захар. Той е естествен пребиотик, който стимулира развитието на полезните бактерии, подобрява обмена на липидите и подпомага регулирането на кръвната захар.
 • През лупата на биохимията инулинът е полимер на фруктозата и в зависимост от дължината на полимерната му верига се разграничават отделни му видове. Индустрията го използва като структурообразуваща съставка и за някои други цели, а чревната ни флора най-общо казано – за хранене на полезните бактерии в нея. Бялата леко сладка растителна субстанция устоява на храносмилането в стомаха и в тънкото черво. В качеството си на разтворими фибри (преминавйки през тялото създават гел), инулинът не се смила в горната част на храносмилателния тракт и достига дебелото черво непокътнат.

 

 

Предложения за употреба

Невероятно сладко изкушение, най-добре се похапва директно от буркана с голяма лъжица.

Как се прави (описание кратко на технологията на производство на конкретния продукт)

Към лешниковия ни тахан добавяме какао, тръстикова захар и инулин. Инулинът спомага за гъстата консистенция, леко течна и прекрасна за намазване. Бъркаме до пълно смесване на съставките и пълним в буркани. Затваряме ги със златни капачки защото решихме, че този цвят им подхожда най-добре.