Био Какаово масло Zoya 250 g

16,28 лв.
  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800225471053
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Какаово масло Zoya 250 g.

 

Какаовото масло Zoya е непреработено какаово масло от органичен произход.

 

Подробно описание
Допълнителна информация
Подробно описание

Какаовото масло (theobroma oil) е светложълта, ядлива и натурална мазнина на какаовото зърно. Извлича се от какаовите зърна и може да се използва за производство на шоколад, какаов прах, мехлеми, продукти за тяло. Има неустоим шоколадов вкус и аромат, точка на топене - 34-38С. Суровото какаово масло е направено чрез метода на студеното пресоване, който съхрaнява естествените хранителни вещества до голяма степен. Какаовото масло е много устойчива мазнина, съдържаща естествени антиоксиданти, които предпазват от гранясване и дават възможност за съхранението му от 2 до 5 години. Гладката текстура, сладкия аромат и омекотяващите свойства го правят популярна съставка на козметичните продукти, като сапуни и лосиони. Може да се добавя в шейкове, десерти, сладолед или ръчен шоколад.

 

То е известно и като отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване и еластичност на кожата. Използва се при третиране на бръчки около очите, врата, ъгълчета на устните. Разтопява се на температурата на тялото, така че се абсорбира почти веднага от кожата. Често се препоръчва за третиране на кожни проблеми.

 

Какаовото масло има много приложения. Използва се против стрии при бременни, но може да се добавя в много други рецепти. Лосионите и маслата съдържащи какаово масло често се използват в ароматерапевтичните масажи, за да създадат чувство на релаксация и добро настроение.

 

Какаовото масло трябва да се разтопи на водна баня преди да се добави към други масла, тъй като е твърдо на стайна темепратура. Има омекотяващо свойство и попива бързо. Подходящо е за всеки тип кожа, но трябва да се избягва ако сте предразположени към алергии.

 

Съхранява се на хладно, сухо място. Какаовото масло има дълъг срок на годност.

 

Съдържание: Био какаово масло извлечено от Criollo какаови зърна.

Допълнителна информация
Страна произход
Перу
Количество
250 g