Био Кашкавал от овче мляко, 300г. harmonica

12,30 лв.
  • Марка: Harmonica
  • Кат. номер: 3800218256421
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Кашкавал от овче мляко, 300г. harmonica

 

 

Доставка само за гр. София!

Подробно описание
Подробно описание

За разлика от кравите, които дават мляко през цялата година, овцете дават мляко само от април до август. Заради това и кашкавалът е сезонен продукт.

 

 

За направата на един килограм кашкавал са нужни 8 литра пълномаслено българско био овче мляко.

Периодът на зреене е минимум 60 дни. Дългият период на зреене гарантира богатия млечен вкус и нежния аромат на кашкавала.

 

От пасищно отглеждани овце в село Мирково в подножието на Стара планина.

С новите ни продукти от овче мляко подкрепяме партньорството ни с Гери и нейното семейство. От тях взимаме биологично козе мляко за направата на нашето сирене. Отскоро те отглеждат и овце по биологичен метод, а това ни дава възможност да направим и страхотни продукти от овче мляко.

За Гери и нейното семейство фермерството е отговорно и сериозно и затова те сами пасат животните и поддържат пасищата, а сеното за зимата също е тяхно дело, за да са сигурни в качеството и чистотата.

 

 

 

Подкрепяме фермерите и наши партньори да продължават да се занимават с биологично отглеждане на земя и животни.

Обогатяваме млечното си семейство с любим български продукт.

За да предложим вкусен кашкавал от био прясно мляко и българска закваска, произведен по автентичен начин без компромис на всеки един етап от технологичния процес.

 

 

Най-важно за производството на качествен и вкусен кашкавал е спазването на технологичния процес, който включва продължително зреене, изпаряване и отцеждане. Кашкавалът се прави изцяло от прясно мляко, следи се във всеки един процес водата да се изцеди или изпари максимално. Минималният период за зреене е 60 дни. Крайният продукт има голяма концентрация на мазнини и белтъчини и съответно по-малко водно съдържание.

Преди сиренето и кашкавала са се правили от сурово мляко, в което естествено се съдържа достатъчно калций. След забраната за употреба на сурово мляко и необходимостта да се работи с пастьоризирано, калциевият дихлорид е необходим, за да възстанови естествения баланс между калция и протеина в млякото. По този начин се гарантира структурата на продукта и сиренето не е ронливо а кашкавалът твърде мен. На един тон мляко се слага 0.5 -0.6 л калциев дихлорид.

 

 

Доставка само за гр. София!