Био Кефир Harmonica 500 ml

3,05 лв.
  • Марка: Harmonica
  • Кат. номер: 3800218252492
+ -
Купи
Моля, изберете:

Български пълномаслен кефир Harmonica

Подробно описание
Допълнителна информация
Подробно описание

Кефирът е нещо като първи братовчед на айряна, но още по-полезен. Tрадиционният кефир се прави от прясно мляко, в което се слагат кефирени зърна и се изчаква да ферментира, при което се получава леко кисела напитка, богата на пробиотични бактерии и дрожди.
За правилната функция на стомаха е важно да приемаме много ферментирали храни, богати на разнообразни пробиотични микроорганизми. За пробиотиците се знае, че се натрупват в организма, т.е колкото повече и по-продължително време приемаме пробиотични храни като кефира, толкова по-голям е благотворният им ефект върху здравето. А подобно на една еко-система, колкото по-разнообразни са пробиотиците, толкова по-устойчива и стабилна става микрофлората в нашите стомаси.

Съдържание
Био сертифицирано 100% пълномаслено прясно мляко без добавени вода и сол, с пробиотична закваска за кефир. Преминало бавна ферментация, минимум 8 часа:
Lactobacillus kefir
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactobacillus bulgaricus
Streptococcus thermophilus

Как се прави
Нашият кефир не се прави със зърна от кефирена гъба, а чрез добавяне на кефирена закваска. Резултатът е млечнокисела напитка пълна с пробиотични бактерии, за които е доказано, че помагат на храносмилането, засилват имунитета и балансират чревната флора, където се намират 70-80% от суперважните за здравето ни полезни бактерии.
Ферментацията при киселото мляко и айряна отнема между 2 и 6 часа, докато кефирът се изчаква цяла нощ, т.е ферментира повече от 8-9 часа. Това се дължи на факта, че микроорганизмите в него се развиват при по-ниски температури и изискват повече време. По-дългата ферментация означава по-лесно усвояване на млечната захар от организма.
На всичкото отгоре ферментацията частично разбива лактозата, така че кефирът, подобно на киселото мляко, съдържа по-малко лактоза от прясното мляко и е подходящ за хора с лактозна чувствителност.

Хранителна стойност в 100г

Енергийност - 62 kcal / 259 kJ
Мазнини - 3.6 g 3.6%
от които наситени мастни киселини - 2.3 g
Въглехидрати (лактоза) - 4.2 g 4.2%
Белтъчини - 3.2 g 3.2%
Сол (натрий) - 0.04 g 0.04%

Допълнителна информация
Произведено в България
от българско производство
Страна произход
България
Количество
500 ml