Био Кестени печени белени, 80г. Markos Bio

4,10 лв.
  • Марка: Markos Bio
  • Кат. номер: 6926706770433
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Кестени печени белени, 80г. Markos Bio

 

 

Печени био кестени, обелени и изчистени. Ядките са цели, а качеството най-високо, осигурено с ръчен подбор на всяка ядка. Печените кестени имат ниско съдържание на калории и мазнини за сметка на витамини, минерали и фитонутриенти, а приятният им вкус е придружен и от много полезни действия!

Подробно описание
Подробно описание

Основното достойнство на печените белени кестени е високото съдържание на полезни вещества, чиито ефект не се губи след термична обработка. Дори след печене, кестените запазват високото си съдържание на фибри, микроелементи, витамини и антиоксиданти.

 

Кестените имат високо съдържание на витамин C, почти колкото в лимона, освен това съдържат витамините B2, B1 и A. Печените кестени са с високо съдържание на витамини от групата В, които са водноразтворими. Витамините участват в много важни процеси в организма, като разграждането на протеините, превръщането на въглехидратите и мазнините в енергия, подобряват състоянието на кожата, както и мозъчната функция.

 

Сред богатият на микроелементи състав на кестените изпъкват още медта и магнезият – важни за костния апарат и за превенцията на остеопороза и други костно-скелетни заболявания. Медта подпомага усвояването на желязото, което е необходимо за правилния растеж на костите и производството на хемоглобин. Магнезият пък, наред с другите ползи за организма, е важен за поддържане на минералния състав на костите.

 

Наличието на фосфор и калий е важно за правилното функциониране на нервната, сърдечно-съдовата и костната система на организма. Освен това в печените кестени се съдържат и антиоксидантни вещества, които действат срещу развитието на неопластични заболявания.

 

Печените кестени съдържат още висококачествен протеин, сравним с този в яйцата и изключително лесно усвоим от човешкото тяло. Те са по-бедни на мазнини от останалите типове ядки и предлагат идеална възможност за хората, които се борят с наднормено тегло или трябва да ограничат приема на липиди.

 

Всяко пакетче Печени кестени, цели белени, био съдържа:

• Ядките са цели, обелени и изчистени.
• Кестените са продукт на биологично производство от екологично чист район под непрекъснатото наблюдение на контролиращ и сертифициращ орган от Германия.
• Обработени са термично и са опаковани в защитна атмосфера.
• Без алергени.
• Не съдържат консерванти.
• Годни са за директна употреба, топли или студени. Подходящи за бели и диви меса, салати и предястия. Тайната на характерния им вкус се дължи на съчетание от сладка, брашнена и орехова жилка. Съдържат витамини, минерали и влакнини. Не съдържат подсладители, оцветители, консерванти и добавки. Няма афлатоксини, пестициди и тежки метали.
• Продуктите са със срок най-добър до 18 месеца при съхранение при стайна температура, защитени от пряка слънчева светлина.
• Транс Уърлд Европа ООД е официален вносител с изключителни права за България на продуктите.
• Продуктите са EU Bio сертифицирани в съответствие с приложимото европейско био-законодателство и имат сертификати BRC Global, USDA Organic, JAS Organic, Halal и Kosher.