Био Кестени печени небелени, 100г. Markos Bio

4,10 лв.
  • Марка: Markos Bio
  • Кат. номер: 6926706769956
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Кестени печени небелени, 100г. Markos Bio

 

 

Печени био кестени с най-високо качество. Цели, небелени ядки, с удобен разрез за бързо и лесно отделяне на черупката. Готови за директна консумация!
Дори след печене кестените запазват високото си съдържание на фибри, микроелементи, витамини и антиоксиданти.

Подробно описание
Подробно описание

Освен с приятния си вкус, печените кестени се отличават и с различни хранителни вещества, които допринасят за доброто здраве. Кестените са с високо съдържание на фибри – разтворими и неразтворими. Разтворимите фибри се абсорбират във водата и образуват подобна на гел консистенция. Те помагат за понижаване на холестерола и стабилизиране на нивата на кръвната захар.

 

Печените кестени имат ниско съдържание на калории и мазнини за сметка на витамини, минерали и фитонутриенти. Освен това кестените съдържат и много нишесте, което ги прави по-хранителни от други ядки.

 

Кестените съдържат витамин C, почти колкото лимоните, а са богати и на витамините B2, B1 и A. Ето защо те са прекрасна храна точно в сезона си – късна есен и зима, когато имунната система на човека е отслабнала. Съдържат и минерали, чиято липса ни кара да се чувстваме уморени и отпаднали – калий, фосфор, магнезий, калций, натрий, желязо както и микроелементите мед, флуор, силиций.

 

Печените кестени са богат източник на витамини от група В (фолиева киселина, рибофлавин, тиамин). Те участват в поддържането на неврологичните и когнитивните функции. От друга страна, в кестените се отчита високо съдържание на калий, който подобрява микроциркулацията на кръвта, включително и оросяването на мозъка. Това съдейства за повишаване на концентрацията и поддържане на паметта.

 

За разлика от повечето семена и ядки, които са доста богати на мазнини, в кестените има само 2% растителни мазнини. За сметка на това в ядката се съдържа уникален по рода си протеин, подобен на онзи в яйцата – разгражда се лесно от тялото, усвоява се напълно и се изразходва изцяло под формата на сила и енергия. Затова кестените са идеална храна за хора с висока физическа активност и отслабващи чрез спорт. Лутеинът в кестените ускорява метаболизма и подпомага горенето на мазнини.

 

Всяко пакетче Печени кестени, цели небелени, био съдържа:

• Ядките са цели, небелени, с удобен разрез за бързо и лесно отделяне на черупката.
• Кестените са продукт на биологично производство от екологично чист район под непрекъснатото наблюдение на контролиращ и сертифициращ орган от Германия.
• Обработени са термично и са опаковани в защитна атмосфера.
• Без алергени.
• Не съдържат консерванти.
• Годни са за директна употреба, топли или студени. Подходящи за бели и диви меса, салати и предястия. Тайната на характерния им вкус се дължи на съчетание от сладка, брашнена и орехова жилка. Съдържат витамини, минерали и влакнини. Не съдържат подсладители, оцветители, консерванти и добавки. Няма афлатоксини, пестициди и тежки метали.
• Продуктите са със срок най-добър до 18 месеца при съхранение при стайна температура, защитени от пряка слънчева светлина.
• Транс Уърлд Европа ООД е официален вносител с изключителни права за България на продуктите.
• Продуктите са EU Bio сертифицирани в съответствие с приложимото европейско био-законодателство и имат сертификати BRC Global, USDA Organic, JAS Organic, Halal и Kosher.