Био Киноа Био Класа 500 g

6,99 лв.
  • Марка: Био Класа
  • Кат. номер: 3800225470018
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био киноа Био Класа 500 g

 

Киноата е безглутенова зърнена култура с висока хранителна стойност. Съдържа повече протеин от която и да била друга зърнена култура.

Подробно описание
Подробно описание

Киноата е безглутенова зърнена култура с висока хранителна стойност. Тези древни зрънца съдържат повече протеин от която и да е била друга зърнена култура. В едно блюдо с киноа получавате добър баланс от 8 основни аминокиселини и ето защо златото на инките е страхотен избор за вегетарианци Киноата е богата на фибри и ни помага да поддържаме стабилно нивото на кръвната захар. Киноата е идеална за диабетици.


Една от най-хранителните зърнени култури, киноата е добър източник на желязо, В витамини за енергия, калций и магнезий за нормалното функциониране на нервната ни система, както и витамин Е, незаменим антиоксидант. Има три основни вида киноа, бяла или сладка, червена и черна. Консистенцията на ястие от ароматната киноа е пухкава и има лек ядков аромат.


Киноата е вкусна, ако я сервирате студена със салата или пък топла със задушени зеленчуци. Може да я използвате във всякакви ястие, които готвите и с ориз. Опитайте я в супа или вегански ястия. Брашното от киноа може да се използва за печене на безглутенови кейкове, мъфини, сладки или хлябове.


Състав: 100% органична киноа