Био Кисело мляко смес 5%, 400г. harmonica

2,59 лв. 2,33 лв.
  • Марка: Harmonica
  • Кат. номер: 3800218250702
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Кисело мляко смес 5%, 400г.  harmonica

 

 

Доставка само за гр. София!

 

Подробно описание
Подробно описание

Пълномаслено, нехомогенизирано кисело мляко. Направено от 50% краве и 50 % овче мляко.

Сезонен продукт - за разлика от кравите, които дават мляко през цялата година, овцете дават мляко само от април до август.

 

Кравето мляко идва от двете ферми в Троян, с които работим от самото начало, а овчето от пасищно отглеждани овце в село Мирково в подножието на Стара планина.

С новите ни продукти от овче мляко подкрепяме партньорството ни с Гери и нейното семейство. От тях взимаме биологично козе мляко за направата на нашето сирене. Отскоро те отглеждат и овце по биологичен метод, а това ни дава възможност да направим и страхотни продукти от овче мляко.

За Гери и нейното семейство фермерството е отговорно и сериозно и затова те сами пасат животните и поддържат пасищата, а сеното за зимата също е тяхно дело, за да са сигурни в качеството и чистотата.

Направено от пълномаслено био овче и краве мляко. Не контролираме процента масленост, то стига до вас така, както е издоено.

Има каймак, предпочитаме да запазим максимално естествен състава и вида на млякото и затова не го хомогенизираме .

Заквасено с традиционни български култури - Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.

 

Пастьоризираме прясното мляко при температура от 95-96 oC в продължение на 30 минути. След това изстудяваме до около 43,5 oC, добавяме закваската - Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Сипваме в кофички и престоява 6 часа на същата температура. След това оставяме на стайна температура за около половин час и го прибираме на студено, за да спре процесът на ферментация.