Био Конопен протеин на прах Zoya 250 g

16,11 лв.
  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800231692930
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био конопен протеин на прах Zoya 250 g

 

Конопеният протеин е изключително подходящ за спортуващи и за всички, които водят активен начин на живот.

Подробно описание
Допълнителна информация
Подробно описание

Конопеният протеинов прах се прави от конопените семки. Той наследява всички здравословни качества на конопените семки, като в същото верем е има много високо съдържание на протеин (около 48.5%). Това го прави изключителен за спортуващите и хората, които водят активен живот.

Конопеният прах съдържа витамини, ензими и минерали. Усвоява се лесно от човешкото тяло и няма никакъв глутен. Конопеният прах има оптимално съотношение на омега 3 и омега 6 есенциални мастни киселини, поради което въздейства добре на менструацията и менопаузата, както и на сухата коса и кожа.

Коноп и THC
Когато става дума за коноп за хранителни, текстилни и козметични цели (известен също като „индустриален“ коноп), се използват специално култивирани кръстоски Cannabis. Предназначените за ежедневна употреба сортове са селектирани така, че да не съдържат от психоактивното вещество THC (на което дължи ефекта си марихуаната).

Растението има общо три големи подвида:
Cannabis sativa, Cannabis indica и Cannabis Ruderalis.

Конопените семена и конопеното олио/масло не съдържат THC по две причини:
- Добиват се от индустриален коноп, който не съдържа ТHC
- Веществото THC се локализира в листата, а не в семките/семената и извличаното от тях масло.

1. Прибавяйте към сурови смутита. Прибавете 2 чаени лъжички към смути. За балансиране на ореховия аромат на конопа можете да прибавите и банан.
2. Обърквайте в ядкови масла. Белндирайте малко количество конопен протеин със смлени ядки за да увеличите протеиновото съдържание на пастета добавяйки есенциални мастни киселини. Използвайте пестеливо като за начало, след това увеличете количеството според вкуса си.
3. Комбинирайте с плодови пастети. Добавете малко количество конопен протеин към нарязани и намачкани банани за да направите "суров" топинг за крекери и хляб.
4. Смесете с мюслита или млека (ядкови или кисело).Увеличава хранителната стойност на популярни храни и може да задоволи нуждата от протеин и есенциални мастни киселини.
5. Използвайте в мъфини или хлябове. Използвайте малки количества в началото на приготвяне на рецептата и след това увеличете според вкуса ви.
6. Използвайте в "сурови", дехидратирани храни.
Заместете конопа с лена в суровите, дехидртаирани крекери или използвайте и двете заедно.

Допълнителна информация
Страна произход
Румъния