Добре дошли!
ВходНямате регистрация?
РегистрацияБио пшеничен кускус.
Кускусът може да е съставка на салати, основни ястия, супи и дори десерти.
Кускусът са малки зрънца, направени от пшеничения грис или едно смляна твърда пшеница. В Мароко е основна храна, но е доста популярен и сред средиземноморската и бразилската.
Ползите от кускуса се крият в съдържанието на магнезий, фосфорът, който е важен за клетките, фибрите, влиящи благоприятно на организма и др. Освен това консумацията на кускус оказва влияние на сърдечно-съдовата система, кръвното налягане, контролирането на диабета.
В кулинарията кускусът се използва по всевъзможни начини, разбира се повлияни и от кухнята на различните страни. От него могат да се приготвят салати, основни ястия, супи и дори десерти.
Употреба: Като гарнитура към ястия, салати и десерти. Вари се на тих огън с 1.5 литра вода, докато я поеме.
Състав: биологично култивирана пшеница.
Сертификат: BioHellas.
Произведено в Гърция за Био Свят ООД