Всички Категории
PRODUCTS

Био Ленено семе Био Класа 250 g

  • Марка: Био Класа
  • Кат. номер: 3800225470599

Био Ленено семе Био Класа 250 g

  • Марка: Био Класа
  • Кат. номер: 3800225470599

Био ленено семе Био Класа 250 g

 

Ленено семе със сертифициран био произход.

Подробно описание
Подробно описание +

Лененото семе е един от най-полезните продукти, които ни е дала нашата природа. Основен източник на фибри, лененото семе има благоприятно действие върху храносмилателната и отделителна системи.

Лененото семе е едно от най-добрите средства за предпазване от възникване на сърдечно-съдови заболявания, като с него се поддъра диета, която е с много ниско съдържание на транс-мазнини и наситени мазнини с високо съдържание на полиненаситени и мононенаситени мазнини ( включително омега-3 мастни киселини ). Омега-3 киселините , които се съдържат в лененото семе, подпомагат в случаи с противо възпалително действие, при вкарване на пулса в нормални нива, предотвратяване на кръвни съсиреци и втвърдяване на артериите, в резултат на което се намаляват рисковете от инфаркти и инсулти при тези пациенти, които имат сърдечни заболявания и диабет.

Омега-3 допринася за намаляване нивото на холестерола. Частиците “лош” холестерол в кръвта имат пряко отношение към повишения риск от затлъстявания и сърдечно-съдови заболявания.

Лененото семе оказва положително влияние при лечението на редица болести като: диабет, кожни заболявания, ракови заболявания, стрес, загуба на тегло, оказва положително влияние върху черния дроб, засилва имунната система, възстановява мускулите след физическо натоварване, облекчава някои случаи на астма, помага в лечението на атеросклерозата, помага при някои алергии и много други.

Лененото семе има съдържание на до 45% масло, в които:

-омега-3 е около 55-60 %

-омега-6 около 15%,

-омега-9 – около 10%

-наситените мазнини около 10%

Продукти от същата категория