Добре дошли!
ВходНямате регистрация?
РегистрацияБио червена леща Био Класа 500 g
Червената леща е склонна да става на каша, докато се вари, което я прави идеална за индийски дал и къри ястия.
Червената леща е от семейство Бобови и нейната история датира отпреди хиляди години на териториите на днешна Турция и Сирия. Обвивката на червената леща е по-фина и затова тя се вари по-бързо от кафявата. Другата отличителна характеристика е по-високото й съдържание на белтъчини, което я прави популярна сред вегани и вегетарианци. Лещата съдържа много полезни вещества, сред които фолиева киселина, желязо, бета каротин, тиамин, калций,магнезий, витамини РР и В, мед, цинк, хром, йод, натрий и фосфор. Благоприятно повлиява функцията на нервната, сърдечно-съдовата и имунната система. Съвместима е с хранителния режим при диабет.
Употреба:
Измийте хубаво и сварете за около 15-30 мин., докато омекне. Цветът ще се промени от червеникав към жълто-оранжев. Червената леща е склонна да става на каша докато се вари, което я прави идеална за индийски дал и къри ястия.
Хранителна стойност за 100g:
Енергийна стойност (kJ/kcal) 1581/390
Мазнини (g) 2
- от които наситени мастни киселини (g) 0
Въглехидрати (g) 64
- от които захари (g) 0
Белтъци (g) 24
Влакнини (g) 10
Сол (g) 0,2