Всички Категории
PRODUCTS

Био Мака на прах Dragon Superfoods 200 g

  • Марка: Dragon Superfoods
  • Кат. номер: 3800225476843

Био Мака на прах Dragon Superfoods 200 g

  • Марка: Dragon Superfoods
  • Кат. номер: 3800225476843

Био мака на прах Dragon Superfoods 200 g

 

Маката може да снабди тялото ви с хранителни вещества, необходими за достигане на високи нива на енергия.

Подробно описание
Подробно описание +

Тази суперхрана, растяща във високопланинските части на Андите в Перу, е богата на витамини, минерали, протеини, танини, комплекс от алканоиди и фитовещества. Тя е едно от най-предпочитаните и любими прахообразни добавки в смутита, шейкове и фрешове.

Маката е прах от корена на растението. Позната с възможността си да поддържа високо ниво на енергията в организма. Тя е била използвана от инките като вид суперхрана от хиляди години. Всъщност мака е основна част от диетата на инките по времето, когато са строили Мачу Пикчу. Съществува изразът „Която и планина да решиш да изкачиш в този момент, суперхраните могат да ти помогнат да стигнеш до върха. Коренът от мака може да снабди тялото ви с хранителни вещества, необходими за достигане високи нива на енергия.

Сушената мака е около 60% въглехидрати, 9% фибри и малко повече от 10% протеин. Има по-високо ниво на мастни киселини от другите корени на растения (2.2%), от които линоленовата, палмитиновата и олеиновата киселина са основните МК.Маката е също богат източник на растителни стероли (ситостерол, сампестрол, ергостерол, брасикастерол и ергостадиенол). По отношение количеството на минералите, маката надминава картофите и морковите, богата е на желязо, магнезий, калций, калий и йод.

Маката помага при умора, безплодие, симптоми на менопауза, сексуални нарушения при жените, сексуални нарушения при мъжете (включително дисфункции на ерекцията), намалено количество енергия.

Препоръчителна употреба:

от 3 до 5g дневно в шейк, сурови десерти, салати и ястия

Хранителна стойност за 100g:

Енергийна стойност - 1411/337,01 J/kcal

Мазнини - 1,02g
- от които наситени мастни киселини - 1g
Въглехидрати - 69,4g
- от които захари - 31,3g
Белтъци - 14g
Влакнини - 7,1g
Сол - 0,098g

Продукти от същата категория