Всички Категории
PRODUCTS

Био Манов мед Калофер 330 g

  • Кат. номер: 1273

Био Манов мед Калофер 330 g

  • Кат. номер: 1273

Био Манов мед Калофер 330 g

 

Мановият мед е с изключително богат минерален състав.

Подробно описание
Подробно описание +

Мановият мед е тъмен на цвят и се получава от широколистни дъбови гори. Тъй като не е нектарен мед се получава благодарение на много сложна комбинация от фактори. За да се получи манов мед са нужни дъбови гори, топло и влажно време, както и насекоми които перфорират дъбовите листа, от които изтича сладък сок. Именно този сок пчелите събират и превръщат в манов мед.
Прясно отделената мана е бистра и прозрачна течност, която след известно време потъмнява. При по-продължително съхранение цветът й става почти черен. Медът трудно кристализира, въпреки по-голямата му гъстота. Сладостта на мановия мед почти не се различава от сладостта на нектарния, като вкуса му понякога е леко тръпчив, а аромата специфичен.

По химичен състав маната значително се различава от цветния нектар. Поради тази причина, медът, произведен от нея, е изключително богат на калций, натрий, калий, магнезий, фосфор. Анализите доказват, че микроелементите в него са почти в същото съотношение, както в кръвта на човека. Той съдържа монозахаридите - глюкоза и левулоза, които са абсолютно необходими за нормалните функции на черния дроб, както и витамините В1, В2, РР, В12, В6, фолиева киселина, биотин и др.

Богатият минерален състав на мановия мед обуславя алкализиращото му свойство. Той има противовъзпалително, антиоксидантно и диуретично действие. Изключително лесно се усвоява от организма, като доставя енергия и активни вещества. Те повлияват благоприятно процесите, протичащи в нервната система, храносмилането, дихателните пътища и сърдечно-съдовата система. Мановият мед е добро укрепващо организма и профилактично средство при грипни и вирусни заболявания.

Препоръчителната употреба на манов мед са 15-20 г дневно, 1-2 часа преди хранене. Лечебната доза може да бъде и по-голяма.
Една особеност на мановия мед е, че той е по-хигроскопичен от нектарния. Поради това, лесно поглъща околната влага и неговото правилно съхранение изисква плътно затваряне на капачката след употреба.

Съставки: Био манов мед (100%)

Произход: България

330 г

Продукти от същата категория