Био Маслини Зелени- мариновани, 250г. Petromilos
Състав: био Зелени маслини, сол, автентичен гръцки екстра върджин зехтин, био червена чушка сладка 1%, био риган 0,5%, киселинен регулатор: млечна киселина, антиоксидант: аскорбинова киселина.
Хранителна стойност на 100г:
Енергийност: 631,8kJ/151kcal
Мазнини: 14,5g (от които наситени 2,3g)
Въглехидрати: 2,9g
(от които захари 0,2g)
Белтъчини: 1,2g
Сол: 1,9g
Нето тегло: ℮ 250g
Произход: Гърция.
Сертифиц.орган: BG-BIO-18
Съхранение: на тъмно и хладно място.
След отваряне в хладилник.
Трайност: виж маркировка.
Когато обичан гръцки сорт срещне българска изобретателност се получава този уникален вкус. Маслините са най-масово култивираното растение в света. Световните нива на култивация на маслини са се утроили между 1960 и 2004 г. Над 90% от световната реколта от маслини се използва за производство на зехтин.
Зелените маслини се берат през октомври в най-ранните етапи на зрялост.
Маслините са високо антиоксидантна храна, която осигурява главно полифеноли - антиоксиданти, които имат доказано антидиабетни, антистареещи и неврозащитни ефекти.
Те понижават холестерола и високото кръвно налягане, тъй като са източник на „добри мазнини“- мононенаситени, особено олеиновата киселина.
Маслините съдържат всички вещества, необходими за здраво сърце и сърдечно-съдова система - антиоксиданти, здравословни мазнини, както и голямо количество мед и витамин Е.
Маслините действат като естествен пробиотик благодарение на фенолните съединения в тях. Те подобряват здравето на червата и засилват функцията на микробиомите.
Маслиновите полифеноли са полезни за предотвратяване на загубата на костна плътност.