Био Оризов протеин на прах Zoya 250 g

14,28 лв.
  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800231693265
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био оризов протеин на прах Zoya 250 g

 

Био оризовият протеин на прах не затормозява храносмилателната система, не предизвиква алергични реакции, не съдържа глутен.

Подробно описание
Подробно описание

Оризовият протеин е източник на качествен протеин. Той не затормозява храносмилателната система, не предизвиква алергични реакции и не съдържа глутен. В него се съдържат заменими и незаменими аминокиселини. Въпреки разпространения факт, че оризът е въглехидрат, както в повечето зърнени култури, и в него се съдържат аминокиселини, които влизат в състава на протеините. В специални процеси, кафявият ориз се подлага на действието на ензими, които подпомагат разпадането на въглехидрати и белтъчини. Тези ензими са от растителен произход, а самият процес запазва получения оризов протеин суров.

Човешкото тяло се нуждае от протеин, за да функционира правилно. Дозата на прием е около 0.8 грама протеин на килограм от телесното тегло. Правилният прием се отразява на състоянието на мускулите, кожата, косата, хрущялите и ноктите. Подпомага и заздравителния процес при образуване на съединителна тъкан. Поддържат максималното функциониране на имунната система и намалява нивата на умора и изтощение на тялото.