Био Овче кисело мляко 6.5%, 200г. harmonica

1,99 лв. 1,79 лв.
  • Марка: Harmonica
  • Кат. номер: 3800218255363
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Овче кисело мляко 6.5%, 200г.  harmonica

 

 

Доставка само за гр. София!

 

Подробно описание
Подробно описание

Пълномаслено, нехомогенизирано овче кисело мляко. За разлика от кравите, които дават мляко през цялата година, овцете дават мляко само от април до август.

 

От пасищно отглеждани овце в село Мирково в подножието на Стара планина.

С новите ни продукти от овче мляко подкрепяме партньорството ни с Гери и нейното семейство. От тях взимаме биологично козе мляко за направата на нашето сирене. Отскоро те отглеждат и овце по биологичен метод, а това ни дава възможност да направим и страхотни продукти от овче мляко.

За Гери и нейното семейство фермерството е отговорно и сериозно и затова те сами пасат животните и поддържат пасищата, а сеното за зимата също е тяхно дело, за да са сигурни в качеството и чистотата.

Направено от пълномаслено био овче мляко. Не контролираме процента масленост, то стига до вас така, както е издоено.

Има каймак, предпочитаме да запазим максимално естествен състава и вида на нашето мляко и затова не го хомогенизираме .

С множество добри бактерии, заквасено с пробиотична българска закваска от - Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.

 

Овчето киселото мляко е обичан български продукт. Гъсто и плътно, то е с богати хранителни качества и страхотно за различни кулинарни цели

С българска закваска - за щама Lactobacillus bulgaricus се смята, че благодарение на специфичните климатични условия се развива най-добре в България.

Подкрепяме фермерите и наши партньори да продължават да се занимават с биологично отглеждане на земя и животни.

При всеки етап от производството на мляко се стремим да нанасяме минимална вреда на околната среда. В мандрата използваме еко котел, който подгрява млякото, използвайки отпадъчни продукти, като орехови черупки и кайсиеви ядки.

 

Пастьоризираме прясното мляко при температура от 95-96 oC в продължение на 30 минути. След това изстудяваме до около 43,5 oC, добавяме закваската - Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Сипваме в кофички и престоява 6 часа на същата температура. След това оставяме на стайна температура за около половин час и го прибираме на студено, за да спре процесът на ферментация.