Био Шизандра - китайски лимонник на прах Zoya 125 g

18,89 лв.
  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800225471510, 3800231693845
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био шизандра китайски лимонник на прах Zoya 125 g

 

Шизандра е увивен храст, за който се смята, че има успокоително действие и би могло да се отрази благоприятно на хора, страдащи от безсъние и в състояние на стрес.

Подробно описание
Допълнителна информация
Подробно описание

Шизандра (Schisandra chinensis) е увивен храст, който расте в Източна Азия, предимно в Китай. Известна е още като Wu Wei Zi, което на китайски език означава „плод с 5 вкуса”. Вкусът й наистина е уникален, тъй като активира едновременно рецепторите за сладко, солено, кисело, люто и горчиво.

Червените плодчета на шизандра се сушат на слънце и след това се стриват на прах, който е по-лесен за консумация. Заради многобройните й полезни качества, китайската народна медицина я нарежда в списъка с 50-те фундаментални билки. Шизандра може да подпомогне храносмилането. Смята се, че растението има успокоително действие и би могло да се се отрази благоприятно на хора страдащи от безсъние и в състояние на стрес.

Употреба: По 1 с.л. дневно, добавена към фреш, смути или йогурт. По-големите дози могат да предизвикат киселини.
Мерки за безопасност: Тонизиращи растения като шизандрата според китайската медицина не бива да се приемат от хора с остри симптоми на простуда, грип или пневмония. Желателно е да се избягва от бременни и кърмещи жени.

Допълнителна информация
Страна произход
Китай