Био Шотландска пушена Сьомга Foodlab 100 g

22,75 лв.
  • Кат. номер: 8032715020136
+ -
Купи
Моля, изберете:

Филе от шотландска сьомга, опушено по традиционен метод с букова дървесина.

Подробно описание
Допълнителна информация
Подробно описание

Философията на компанията се корени в чистотата, която характеризира природата на Исландия: отглеждане без химикали и негативни последици за природата. Енергията използвана за целия производствен процес идва главно от възобновяеми източници.

Рибата се отглежда в нов тип развъдници, по иновативни методи, които работят в хармония с природата, без употребата на химикали и антибиотици. Тази сьомга е близка до дивата сьомга по структура на тъканта и вкус, защото въпреки, че е отгледана в развъдник, тя има достатъчно място да плува и скача в студените води на фиордите. С намалена гъстота на отглеждане от под 10 кг на куб. метър, сьомгата по естествен начин развива плътна и гъвкава мускулатура – разлика, която може да бъде усетена на вкус.

Северозападните фиорди са известни с чистата си вода и сладководните подводни течения, където студеното арктическо течение среща Гълфстрийм и замърсяване на практика няма. За да е сигурно, че района остава непокътнат, сьомгата се отглежда само на ротационен принцип: след края на сезонния улов, фиордът се възстановява в продължение на цяла година, за да може околната среда винаги да запазва естествения си баланс.

Състав сьомга* (salmo salar), сол.
*от контролирано био производство

Начин на съхранение: При температура от 0°С до +4°С.

Хранителни стойности в 100g

Енергия 235 kcal /981 kJ
Мазнини 15,8g
- от които наситени мастни киселини 2,8g
- Омега-3 1,6g
Влакнини 0g
Въглехидрати 0,4g
- от които захари 0,4g
Белтъчини 22,9g
Сол 3g
Холестерол 97,4mg

Допълнителна информация
Количество
100 g