Всички Категории
PRODUCTS

Био Сирене от Овче мляко, 300г. harmonica

  • Марка: Harmonica
  • Кат. номер: 3800218254724

Био Сирене от Овче мляко, 300г. harmonica

  • Марка: Harmonica
  • Кат. номер: 3800218254724

Био Сирене от Овче мляко, 300г. harmonica

 

 

Доставка само за гр. София!

 

Подробно описание
Подробно описание +

  • За килограм сирене използваме между 4,5 и 5 литра пълномаслено българско био мляко.
  • Млякото идва от биологично отглеждани овце. Това означава разходки на открито, свободна паша и био фураж – без пестициди и ГМО
  • Сезонни вкусови качества. Пашата на овцете е различна през годината и сиренето придобива специфичен вкус според сезона, в който е доено млякото.
  • Сиренето зрее поне 60 дни. Продължителният период на зреене засилва вкусовите качества на сиренето, подчертава неговия аромат и гарантира ценните му хранителните свойства.
  • По-лесно усвояване благодарение на дългото зреене и пробиотичните микроорганизми, съдържащи се в закваската.

 

 

Сиренето е традиционен продукт, който намира място в много от характерните български рецепти.  То присъства на нашата трапеза в делници и празници и е отличително за българските ястия.Обичано от малки и големи, сиренето е ценен източник на хранителни вещества и важна част от пълноценното, разнообразно хранене.Предлагаме сирене, приготвено с прецизност и отношение към всеки детайл. Добрата грижа за овцете, хигиената на доене и дългият процес на зреене гарантират ценните качества на нашето сирене.

 

Зреенето е изключително важен етап от производството на качествено сирене с ценни хранителни качества. Процесите, които протичат по време на зреенето, са: частично разграждане на млечната захар или позната още като лактоза, разграждане на млечните белтъци до лесноусвоими протеини (пептиди и аминокисели) и разграждане на млечната мазнина до свободни мастни киселини. Резултатът е сирене, което се усвоява по-добре и гарантира наличието на всички ценни градивни елементи, необходими за разнообразно и пълноценно хранене.

 

Овчето сирене може да се използва в абсолютно всички рецепти, в които присъстват козе и краве, а запечено с мед и орехи става страхотно удоволствие за сетивата.

 

 

 Доставка само за гр. София!

 

Благодарим Ви, че избрахте БИОМАГ Био Магазин!

Продукти от същата категория