Доставка само за гр. София!
Сиренето е традиционен продукт, който намира място в много от характерните български рецепти. То присъства на нашата трапеза в делници и празници и е отличително за българските ястия.Обичано от малки и големи, сиренето е ценен източник на хранителни вещества и важна част от пълноценното, разнообразно хранене.Предлагаме сирене, приготвено с прецизност и отношение към всеки детайл. Добрата грижа за овцете, хигиената на доене и дългият процес на зреене гарантират ценните качества на нашето сирене.
Зреенето е изключително важен етап от производството на качествено сирене с ценни хранителни качества. Процесите, които протичат по време на зреенето, са: частично разграждане на млечната захар или позната още като лактоза, разграждане на млечните белтъци до лесноусвоими протеини (пептиди и аминокисели) и разграждане на млечната мазнина до свободни мастни киселини. Резултатът е сирене, което се усвоява по-добре и гарантира наличието на всички ценни градивни елементи, необходими за разнообразно и пълноценно хранене.
Овчето сирене може да се използва в абсолютно всички рецепти, в които присъстват козе и краве, а запечено с мед и орехи става страхотно удоволствие за сетивата.
Доставка само за гр. София!