Био Соев сос Тамари, 145мл. Biona
Традиционна ферментирала подправка. Може да се използва за овкусяване на супи, сосове и ястия. Веган и био продукт.
Тамари е вид соев сос, произвеждан в Япония. По-тъмен и с по-наситен аромат от традиционния соев сос. Обикновено не съдържа пшеница и тогава може да се използва от хора с нетолерантност към глутен. Тамари се счита за оригиналния японски соев сос, тъй като рецептата му е най-близо до първоначалния соев сос пренесен в Япония от Китай. Тамари е известен и като мисо-дамари, защото представлява течността, която се отделя от мисото, докато узрява.
Вода, соеви зърна* (46.5%), морска сол.
*съставки от биологично земеделие.
Разклатете добре преди употреба.
Енергийна стойност - 293kJ / 70kcal;
Мазнини - 0.1 г,
от които наситени - 0.0 г;
Въглехидрати - 8.0 г;
от които захари - 0.7 г;
Фибри - 0.8 г;
Белтъчини - 9.7 г;
Сол - 15.25 г