Всички Категории
Каталог

Био сок червена ябълка, 750 мл., Frumbaya

  • Марка: Frumbaya
  • Кат. номер: 3800502000211

Био сок червена ябълка, 750 мл., Frumbaya

  • Марка: Frumbaya
  • Кат. номер: 3800502000211

Био сок червена ябълка, 750 мл., Frumbaya

Ябълката определено е най-популярната овощна култура в света, като тя присъства в живота на хората от хиляди години. Спомнете си за Ева, Снежанка, компанията Apple, основаното от Бийтълс звукозаписно студио Apple Corps и т.н. Нейната популярност е достигнала до там, че в разцвета на разпространението и в средата на миналия век, е било изключително престижно да кръщават сорт на името на популярен учен, значимо събитие, кауза, любим човек или дете. Към днешна дата официално известни са над 10 000 сорта ябълки, а около 500 от тях имат селскостопанско значение. С неофициалните обаче, цифрата им надминава 50 000 сорта, а може би и много повече.

Ние от Frumbaya се стремим да предлагаме на пазара продукти с отличителни качества, но в същото време няма как да създадем стотици видове ябълков сок, затова сме се фокусирали върху три основни групи от сортовата спецификация на „Царицата на плодовете”.

Благодарение на нашите ябълкови градини, разположени на самостоятелен хълм в китното селце Соволяно, намиращо се в  Кюстендилската котловина, разполагаме със собствени плодове, които превръщаме във вкусни и сочни сокове.

Подробно описание
Подробно описание +

За сока от червена ябълка използваме сортове от групата на чевена превъзходна и вариациите между тях. Резултатът е класическия ябълков сок, който всички познаваме. При него отново използваме само напълно зрели плодове от нашите градини.

Сокът от червени ябълки е много богат на антиоксиданти и спомага за по-бързо изчистване на токсините от тялото. Освен това в него има повече захари, отколкото в сока от зелена ябълка например, помагайки на човек да се справи по-бързо с натрупаната умора и да презареди енергията на тялото.

Сокът от червени (сладки) ябълки е препоръчителен за хора, страдащи от гастрит или други заболявания на стомаха. За тях не е подходящо да пият сок от зелена ябълка, тъй като той би могъл да обостри състоянието им.

 

Хранителна стойност в 100 g продукт РКП* 100 g
Енергийна стойност – 265 kj / 62,4 kcal 3.1 %
Мазнини – 0,1 g 0,2%
– от които наситени мастни киселини – 0 g 0 %
Въглехидрати – 14,6 g 5,6%
– от които захари – 13,9 g 15,5 %
Белтъци – 0,3 g 0,6%
Сол – 0 g 0%

*РКП (Референтни количества за прием): на средностатистически възрастен (8400 kj / 2000 kcal)

Продукти от същата категория