Всички Категории
Каталог

Био сок зелена ябълка, 750 мл., Frumbaya

  • Марка: Frumbaya
  • Кат. номер: 3800502000228

Био сок зелена ябълка, 750 мл., Frumbaya

  • Марка: Frumbaya
  • Кат. номер: 3800502000228

Био сок зелена ябълка, 750 мл., Frumbaya

Ябълката определено е най-популярната овощна култура в света, като тя присъства в живота на хората от хиляди години. Спомнете си за Ева, Снежанка, компанията Apple, основаното от Бийтълс звукозаписно студио Apple Corps и т.н. Нейната популярност е достигнала до там, че в разцвета на разпространението и в средата на миналия век, е било изключително престижно да кръщават сорт на името на популярен учен, значимо събитие, кауза, любим човек или дете. Към днешна дата официално известни са над 10 000 сорта ябълки, а около 500 от тях имат селскостопанско значение. С неофициалните обаче, цифрата им надминава 50 000 сорта, а може би и много повече.

Ние от Frumbaya се стремим да предлагаме на пазара продукти с отличителни качества, но в същото време няма как да създадем стотици видове ябълков сок, затова сме се фокусирали върху три основни групи от сортовата спецификация на „Царицата на плодовете”.

Благодарение на нашите ябълкови градини, разположени на самостоятелен хълм в китното селце Соволяно, намиращо се в  Кюстендилската котловина, разполагаме със собствени плодове, които превръщаме във вкусни и сочни сокове.

Подробно описание
Подробно описание +

Когато става въпрос за интересни истории и легенди, то  сортът от който правим този сок определено е свързан с най-интерсната в света на ябълките. Едно от най-популярните имена в него е това на австралийката Мария Ан Смит, която почти през целия си живот изучава плодовете и прави кръстоски между тях. Така през 1868г. на бял свят се появяват първите плодове от популярния сорт Granny Smith (Баба Смит), наречен на своята създателка няколко години, след като тя си отива от този свят през 1870г. Сортът е кръстоска между внесена от Франция дива ябълка и характерен за онова време австралийски сорт.

Само за няколко десетилетия Грени Смит се превръща в един от най-популярните за отглеждане сортове в цял свят, а тази тенденция е запазена и 150 години по-късно. Неговото основно предимство е, че има невероятни качества за дълго съхранение и при разрязване не потъмнява. Последното го прави идеален за кулинарията, а по-късно през годините става ясно, че поради ниската си захарност ябълките Грени Смит са подходящи за диабетици, помагат срещу авитаминоза и анемия и са изключително наситени на микроелементи, витамини, ензими и пектини. Измежду всички ябълки, зелените са най-богати на витамин А, витамин В, витамин С, витамин Е, витамин К, желязо, калий, протеин и фибри. Поради това сокът от тях е много засищащ. Ако сте решили да отслабвате, склонни сте към алергични реакции или имате проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, то със сигурност заложете на сока от зелена ябълка.

 

Хранителна стойност в 100 g продукт РКП*
100 g
Енергийна стойност – 216 kj / 51 kcal 2,5 %
Мазнини – 0 g 0%
– от които наситени мастни киселини – 0 g 0 %
Въглехидрати – 11,9 g 4,6%
– от които захари – 11,6 g 12,9 %
Белтъци – 0,3 g 0,7%
Сол – 0 g 0%

*РКП (Референтни количества за прием): на средностатистически възрастен (8400 kj / 2000 kcal)

Продукти от същата категория