Био Солети пълнозърнести от ръж Натюр 45 g

1,49 лв.
  • Марка: Dr.Keskin
  • Кат. номер: 3800231610064
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Солети пълнозърнести от ръж Натюр 45 g

Подробно описание
Подробно описание

БИО пълнозърнести солети от ръж “Натюр”

Състав: Ръжено брашно* (89.70%), мазнина* (6.5%), квас* (2.2%), хималайска сол (1.6%)
*съставки от БИО земеделие
Хранителни стойности за един пакет (45гр)
Енергия 184kcal/776kJ
Въглехидрати 35,51гр.
Мазнини 2,28гр.
Протеини 4,73гр.
Растителни фибри 1гр.
Сол 0,61%

Указания за употреба: За директна консумация.
Условия на съхранение: На сухо и хладно място, без пряк достъп на слънчева светлина.


Възможни ползи за здравето при консумация на продукта:
– Пълнозърнестите ръжени солети са богати на витамини и минерали, защото зародишът не е отделен от ръженото зърно.
– Поради по-високото съдържание на растителни влакнини солетите, приготвени от пълнозърнесто ръжено брашно, имат по-ниска енергийна стойност от пшеничните. По-високото съдържание на водно-разтворими влакнини в ръженото брашно увеличава вискозитетните им качества, което води до повишаване чувството за ситост и намаляване на хранителния прием. Ето защо, ръжените солети са много подходящи за включване в диети за отслабване.
– По-високият вискозитет на хранителната маса води и до забавено разграждане на нишестето, което се съдържа в ръженото брашно, поради което нивото на повишаване на глюкозата в кръвта е по-малко в сравнение с това, предизвикано от пшениченото брашно (даже и пълнозърнестото), т.е. ръжените солети имат по-нисък гликемичен индекс.
– Ръжените солети подобряват функцията на червата и намаляват риска от запек, което се дължи, от една страна, на високото съдържание на растителни влакнини, а от друга страна на специфичната характеристика на композицията на ръжените влакнини.
– Ръжените солети повлияват благоприятно инсулиновия и глюкозния метаболизъм, намаляват риска от диабет тип 2 и са подходящи за диетата на диабетици.
– Високото съдържание на растителни влакнини, големият относителен дял на водноратворими влакнини и съдържащите се фенолни съединения с антиоксидантно действие в ръжените солети съдействат за намаляване на липидните нарушения и намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.