Био Сурови какаови зърна цели Zoya 250 g

13,10 лв.
  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800231692763
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био сурови какаови зърна цели Zoya 250 g

 

Суровите какаови зърна не съдържат захар и са богат източник на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамини от групите В, С, Е.

Подробно описание
Подробно описание

Сурови Какаови зърна от Биологичен произход (органик)

Масленост: 48,15%

Какаовите зърна не съдържат захар и са богати на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамини от групите B, C, E, както и други важни съставки. Магнезият може да увеличи алкалността на нашето тяло, което помага съществено при детоксикация.

Какаовите зърна съдържат Серотонин, Триптофан, Анандамин, Допамин, Фенилетиламин (PEA) и моноаминооксидазни-инхибитори. Всички те имат положителен ефект върху мозъка като подобряват обмяната и бионаличността на различните невротрансмитери. Това резултира в значителен антидепресивен ефект.

Моноаминооксидазни-инхибитори (МАОИ)
Моноаминооксидазните-инхибитори (МАОИ) се използват като антидепресанти, подобряват настроението и повишават двигателната активност. МАОИ повишават времето на циркулацията на невротрансмитерите в мозъка, като блокират активността на ензимите, които ги разграждат. Всички тези естествени субстанции са свързани с усещането за щастие.
Триптофан
Триптофанът е незаменима аминокиселина, която е и естествен антидепресант. Играе важна роля при производството на Серотонин в мозъка ни.
Серотонин
Серотонинът е невротрансмитер, който намалява безпокойството и помага на способноста ни да предотвратяваме стреса. Помага при различни видове депресия и особено свързаните с раздразнителност, неудовлетвореност и себеподценяване. Вярва се, че Серотонинът предотвратява преждевременната еякулация.

Фенилетиламин (PEA)
Фенилетиламинът (PEA) е химичен елемент, пряко свързан с надбъбречната жлеза. Познат е като молекулата на любовта - отделя се при мъжете и жените, когато са влюбени. PEA повишава фокуса, бдителноста и положителното отношение към живота, което прави Какаото предпочитан природен антидепресант.
Анандамид
Анандамидът е познат като „химикалът на блаженството” (от Санскрит) и се отделя в тялото, когато „се чувстваме страхотно”.
Допамин
Допаминът е регулатор на настроението, който ни помага да ограничаваме приема на храна и компулсивните (натрапчиви) поведенчески модели, като в същото време повишава коцентрацията, мотивацията, яснотата на ума и положителното отношение към живота.
Нашите какаови зърна са от вида "Креолски какаови зърна", които са известни като "Царицата на какаото". Това е древен, не-хибриден сорт, който расте в Перу и е с наситен и плътен вкус и аромат. Много малка част от световното производство на какаови зърна е от Креолски дървета, заради по-трудното им отглеждане и относително по-нисък добив.