Добре дошли!
ВходНямате регистрация?
РегистрацияБио Сурово какао на прах - Креоло , 250г, Zoya
Какаовият прах може да се използва в изработката на ръчен шоколад или в комбинация с парченца, за да придаде по-плътен шоколадов вкус. Използвайте какаовата пудра за приготвяне на шоколадов крем, мъфини, кейкове, глазури и топинг
Какаовият прах се прави от какаови зърна. Какаовите зърна съдържат Серотонин, Триптофан, Анандамин, Допамин, Фенилетиламин (PEA) и моноаминооксидазни-инхибитори. Всички те имат положителен ефект върху мозъка като захранват с повече Серотонин и поддпомагат циркулацията на други невро-трансмитери.
Можем ли да смелим какаови зърна или да счукаме какаови зърна и да се получи какао на прах? Отговорът е "Не". Всъщност прахът се прави чрез извличане на какаово масло от какаовото зърно, а след това се изсушава остатъкът и се смила до фина пудра. Разбира се, шоколадът се прави също и от какаови зърна.
Какаовият прах има тъмнокафяв цвят. Вкусът му е леко горчив, когато е суров, но доставя добър шоколадов вкус на десерти, кейкове и бисквити, в които е миксиран. Какаовият прах може да се използва в изработката на ръчен шоколад или в комбинация с парченца, за да придаде по-плътен шоколадов вкус. Използвайте какаовата пудра за приготвяне на шоколадов крем, мъфини, кейкове, глазури и топинг.
Масленост 11%
Произход на суровината: Земеделие извън ЕС
Био сертифкат - Soil Association