Био Сусамово семе Био класа 250 g

3,59 лв.
  • Марка: Био Класа
  • Кат. номер: 3800225470605
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Сусамово семе Био класа 250 g

Подробно описание
Подробно описание

Сусамените семена са изключително полезни за здравето, макар и често да са пренебрегнати. Те помагат за предотвратяване на диабет, понижаване на кръвното налягане, изграждане на здрави кости, подобряване на здравето на сърцето, помощ за лечение на нарушения на съня, подобряване на храносмилането, намаляване на възпаленията, подобряване на здравето на дихателните пътища, подпомагане на здравословния растеж, подобряване на кръвообращението, детоксикация на тялото и елиминиране на депресията и хроничен стрес.

Многото здравословни предимства на небеления сусам се дължат на хранителното му съдържание: витамини, минерали, натурални масла и органични съединения.То е изключителен източник на мед, манган, магнезий, калций, желязо, фосфор витамин В1 и уникалните – сезамин и сезамолин, които подпомагат нормалните нива на холестерол и витамин Е.

Сусамените семена могат да се използват по различни начини. Могат например да се добавят като поръска на супи, салати или яхнии; смесват се в хляб; смилат се фино за хумус.

 

Хранителна стойност на 100 g:

Енергийна стойност - 600kcal;
Мазнини - 58 g (от които наситени мастни киселини - 8.3 g)
Въглехидрати - 0.9 g (от които захари - 0.4g)
Протеини - 18.2g
Сол 47 mg