Био Вафла без добавена захар, 30г. harmonica

1,19 лв.
  • Марка: Harmonica
  • Кат. номер: 3800218255219
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Вафла без добавена захар, 30г. harmonica

Подробно описание
Подробно описание

  • Чудесен десерт за хора, които не могат да ядат захар
  • С всички вкусови качества на серията от вафли harmonica
  • С инулин от агаве, богат на растителни фибри, вместо захар
  • От български лимец и слънчоглед

 

Вафлата без захар е естественото продължение на категорията „Вафли“, с която harmonica се развива много успешно през последните години.

Още след първата вафла Класик (зелената) имаше предложения и запитвания от клиенти дали ще има вафла без захар за хората, които не могат да употребяват захар.

 

Какво има във вафлата на мястото на захарта?

 

Вафлата harmonica без домавена захар е подсладена с „инулин от синьо агаве“. Инулинът е полимер на фруктозата и, в зависимост от дължината на полимерната му верига, се разграничават отделни му видове. Инулинът се определя като вид полизахарид, който се използва в хранителната индустрия, за да подобри вкуса и консистенцията на нискомаслените храни. Служи и като естествен подсладител. Използва се за заместител на висококалорични съставки като захар, брашно или мазнини.

 

В 100 г инулин фибрите са 90%!

 

Инулинът (може да го наричате още „растителни фибри“) е и пребиотик. Съдържа се в над 36 000 различни растения, сред тях най-богати на инулин и употребяеми в хранителното производство са цикорията и агавето.

 

Поради това, че инулинът не се разпада при храносмилане на монозахариди, неговата консумация не води до повишаване нивата на кръвна захар. Това свойство го прави идеален продукт за хора, които страдат от диабет.

ВАЖНО: Това, че не е захар не означава, че е нискокалоричен – инулинът е МНОГО калоричен и тази вафла не е предназначена за отслабване!

 

Инулинът се извлича от вид кактус. Идва от Мексико. На племената в Латинска Америка е познат от хилядолетия и е ползван по предназначение – за подслаждане. В производството на храни се използва като структурообразуваща съставка, а в чревната ни флора храни полезните бактерии.

 

Какво означава, че инулинът е „пребиотик“?

 

Инулинът преминава през стомаха и тънкото черво без да нарушава своята цялост. Преминавайки през храносмилателния тракт инулинът създава гел, който остава несмлян и по този начин достига до дебелото черво. Там действа като естествен пребиотик и селективна хранителна среда за определен брой полезни бактерии за дебелото черво (бифидобактерии и лактобацили).

 

Защо правим този продукт?

 

Както нямаше обикновена вафла с обикновени съставки, но хрупкава и вкусна, така няма на пазара вафла без добавена захар, но приятна за ядене. Да не е компромисна и да не отговаря на клишето „щом е без захар, значи не е вкусна“.

 

Реално вафлата без захар е (р)еволюционно различна от всички останали в категорията.

Тя ще бъде подходяща за диабетици и за хора, избягващи захарта поради други медицински причини, но също толкова вкусна, колкото вафлите досега.

 

„Условието да направим тази вафла беше да е без захар, като липсата на захар се компенсира от избора на вкусни съставки“.

 

В работата по продуктите на harmonica има „забранените съставки“ – всички видове подсладители като стевия, еритритол, ксилитол или декстроза.

 

Кои са основните суровини, от които се прави?

 

  • Корите. Изцяло и 100% лимец. Лимецът е български – традиционна зърнена култура, позната по нашите земи от хилядолетия, стар сорт. Отгледан без синтетични торове и забранени пестициди и хербициди, по методите на биологичното земеделие.
  • Кремът. В основата на крема на класическата вафла е слънчогледовият тахан harmonica, който дава характерния вкус.

 

Вкусът на тази вафла не идва от сладостта, а от качеството на избраните съставки.

 

 

  • Редовната консумация на инулин води до увеличаване на количеството на добрите бактерии в червата. По този начин инулинът помага за понижаване на патогенните бактерии като Салмонела, Стафилококи и др.
  • Инулинът забавя усвояването на хранителни вещества и по този начин удължава периода на ситост. При прием инулинът увеличава обема си (набъбва) като по този начин запълва стомаха и намалява апетита. Инулинът поддържа и подхранва полезните бактерии в червата и потиска тези, които могат да предизвикат различни заболявания.
  • Лимецът от корите пък, е продукт на българското биологично земеделие, което само по себе си е екологично (и здравословно) предимство. Поради чистия начин на отглеждане и липсата на химически торове, пестициди и хербициди, и в пъти по-малкото съдържание на глутен спрямо обикновената пшеница.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ

 

  • Безглутенов ли е? Лимецът е глутенова култура, но съдържа в пъти по-малко глутен от бялото пшенично брашно.
  • Без млечни съставки ли е? Веган ли е? Не. В състава си има сухо мляко.
  • От какво е направена опаковката? Фолио.
  • Рециклируема ли е в София? Не. За съжаление фолиото е твърде тънко и не се рециклира у нас.
  • Има ли други екологични предимства? Да, всички съставки са от избрани доставчици и ферми, които работят по методите на биологичното земеделие.
  • Има ли нужда от специфично съхранение? Сухо и хладно, без пряка слънчева светлина.
  • Какъв е произходът на продукта (спрямо съставката с най-голям %)? България.