Био Захар палмова Dragon Superfoods 250 g
Палмовата захар се прави чрез изсушаване на сиропа от цветовете на палми Аренга. Тя е предпочитан подсладител заради нежния си карамелен вкус и аромат. Тази захар е подходяща за подслаждане на топли напитки, шейкове глазури и десерти.
Съхранение: На сухо и прохладно място, при стайна температура.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 384/1632 |
Въглехидрати (г) | 93 |
от които захари (г) | 93 |
Мазнини (г) | 0,2 |
от които наситени (г) | 0,2 |
Протеини (г) | 1,7 |
Сол (г) | 0,35 |
Влакнини (г) | 1,1 |
Палмовата захар е естествен подсладител под форма на кристали и е с изключително нисък гликемичен индекс. Тя се разтваря, разтапя се и вкуса и е почти като на захарта, но е естествена и най-важното – не е рафинирана. Извлича се от цветовете на кокосовите палми като се събира старателно цветния нектар от тях. Този нектар след това се изсушава по естествен начин и се образуват кафяви кристали – богати на витамини и минерали, хранителни вещества, към които спадат калий, цинк, желязо и витаминиB1, B2, B3 и B6.
За разлика от бялата захар тя не се рафинира и не се избелва. Именно това запазва всичките и хранителни вещества в нея. Това е много рядко срещано при подсладителите, защото повечето биват подлагани на обработка и пречистване. Дори стевията, когато бъде правена на бяла пудра бива рафинирана.
Тя е препоръчителна за хора с предпоставки за диабет, затлъстяване и болести свързани с метаболитни синдроми.