Закваска за кисело мляко Болгари
Доставка само за гр. София!
Кисело мляко е един от най-важните здравословни компоненти в дневния хранителен режим както на възрастните, така и на децата. То се включва в редица диети и е особенно подходящо при проблеми с разграждане на лактозата и способства за елиминиране на симптомите на лактозна несъвместимост. Този проблем най-често се среща при деца и хора в старческа възраст. Млечно-киселите продукти получени от закваски "Болгари", съдържат пробиотични бактерии, разграждащи лактозата което ги прави особенно подходящи за такива хора.
Киселото мляко и особено домашно приготвеното е обичан традиционен български продукт. Специалната комбинация от бактерии в закваски Болгари Ви помага да направите в домашни условия кисело мляко с превъзходен вкус, аромат и консистенция, които се харесват от децата.
Домашното кисело мляко се приготвя лесно или в уред за кисело мляко (продават се в магазините), или в друг съд.
Начин на употреба:
Съдържанието на опаковката се добавя към 1 до 3 литра предварително сварено и след това охладено до 440С мляко. Разбърква се до пълното й разтваряне, след което се налива в подходящи съдове. Ферментацията се провежда при температура 42-440С, за 5-6 часа, без разбъркване. След изтичане на времето, киселото мляко се охлажда до 200С (стайна температура), след което се съхранява в хладилник при температура от +20 до +60С.
Състав на едно саше: не по-малко от 108 живи лиофилизирани клетки от млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, изолирани от екологично-чисти райони. Не съдържа генно-модифицирани съставки, консерванти, оцветители.
Дозировка: едно саше може да закваси до 3 литра мляко.
Специални условия на съхранение: при температура от +80С до минус 60С.
Производител: "Селур Фарма" ЕООД, гр. Разград
Доставка само за гр. София!