Бира Тъмен ейл, 330мл. harmonica

4,80 лв.
  • Марка: Harmonica
  • Кат. номер: 3800218258913
+ -
Купи
Моля, изберете:

Бира Тъмен ейл, 330мл. harmonica

Подробно описание
Подробно описание

Каузата "От нищо - нещо" е инициатива на Harmonica за пълноценна и качествена храна, направена от "отпадъци". Тръгваме в посока оползотворяване на хранителните "отпадъци" и включването им в продукти с богат хранителен профил и без компромис в състав, производство и вкус. Тук смисълът е да предлагаме продукти, в които има кауза, има мисъл и грижа за Земята, хората, природата. Всеки неизхвърлен стар хляб получава втори живот в нашата бира. 

 

Състав: прави се от български ечемичен малц, стар хляб, мая и хмел.
 
 
Процес на производство: трае около 4 седмици и минава през етапите на ферментация; избистряне чрез охлаждане на 2 градуса, при което твърдите частици сами падат; газиране; и пакетиране в рециклиеруемо алуминиево кенче. В тъмната бира на harmonica сa добавени шоколадов и кафяв малц (който придава вкус на карамел и ванилия), отговорни за специфичния ѝ вкус. Малцът първо се смила, а след това се накисва, за да се извлече захарта (пивната мъст). Стилът на тъмния ейл на harmonica e "Стаут" - типичен английски за тъмно пиво.
 
 
Тъмната бира ви стопля леко, по-плътна е и по-алкохолна, със специален вкус и аромат. Някои хора я предпочитат в по-студените дни, но всъщност си върви по всяко време.