#6 Начина да отслабнем с боровинки

31 януари 2019
#6 Начина да отслабнем с боровинки

Здравословните храни трябва да станат част от нашия живот. Боровинките са плодове, които могат да се ядат самостоятелно, пресни или сушени, както и смесени с разнообразни храни и напитки. Боровинките са ярко оцветени плодове богати на витамин С, манган и антиоксидантни съединения, които помагат за здравословния начин на живот на всеки човек. Боровинките също така имат високо съдържание на фибри и други ценни съставки. Само шепа от боровинки е достатъчна, за да достигнете дневната си доза и да се чувствате добре.

Стъпка 1


Яжте пресни боровинки. Измийте ги внимателно и ги изяжте като здравословна закуска или десерт. Една чаша боровинки съдържа само 80 калории и почти никакви мазнини.

Стъпка 2


Добавете боровинките към Вашата салата, за по-добър антиоксидантен ефект. Разнообразявайте храната си всеки ден!

Стъпка 3


Направете парфе. Десерт, който се приготвя чрез наслояване на: една супена лъжица боровинки, прясно или кисело мляко, след това добавете мюсли, натрошени бадеми или орехи, като всичко се приготвя и поднася във висока чаша. Можете да използвате ароматизирано кисело мляко, например с ванилия или мляко с мед. Яжте за закуска или като десерт.

Стъпка 4


Използвайте пресни, сушени или замразени боровинки за Вашия любим десерт, торта, палачинки, гофрети или тесто за много други сладки изкушения. Вземете боровинки, за да направите чудесен топинг за различни десерти.

Стъпка 5


Поставете 2-3 боровинки във форма за лед. Напълнете формата с вода и замразете. Използвайте кубчетата лед с боровинки за охлаждане на Вашите напитки. Свежа идея, подходяща за лятото!

Стъпка 6


Смесете половин чаша боровинки с други плодове. Добавете вода, сок или прясно нискомаслено или кисело мляко, след което пасирайте, докато се получи гладка, хомогенна смес. Консумирайте веднага, като здравословна напитка или лека закуска.

12 февруари 2019 Диета, базирана на продукти от биологично земеделие, може да намали риска от развитие на рак

Френско изследване, публикувано през октомври в JAMA Internal Medicine заключи, че хората, които се хранят предимно с биологично отгледани продукти, могат да намалят риска от развитието на рак с 25%.

прочети още

31 януари 2019 Отслабвай докато се забавляваш

Колкото и да звучи странно малките ежедневни неща, които вършим могат да ни помогнат да свалим много килограми.

прочети още

30 януари 2019 Доказаните ползи от кокосовото масло

Кокосовото масло снабдява организма с енергия, провокирайки интензивно изгаряне на мазнини.

прочети още

14 януари 2019 Земеделие е не просто да "изстискваш" почвата, но и да се грижиш за нея

Френският агроном Клод Бургиньон в откровен и емоционален разговор за това какво е устойчиво земеделие, как ставаме свидетели на парадокса “наводнения по време на суша” и дали фактът, че продължителността на живот се покачва означава, че сме по-здрави? Прочетете го до края.

прочети още

12 декември 2018 За смелостта да си пръв, за удовлетвореността да вдъхновиш още много

Вече 10 години, нашата мисия е да ви предоставим възможност да избирате за семействата си вкусна храна, направена с грижа за здравето ни, за почвата и биоразнообразието.

прочети още

30 ноември 2018 Изборът да се храним с биологично отгледана храна - по-добре за нас, по-добре за децата ни, по-добре за планетата ни!

Има множество причини да изберем да се храним с биологично отгледани храни, но една от най-убедителните е фактът, че фермерите, произвеждащи био продукция, не използват устойчиви токсични пестициди, а това е по-добре за всички нас. Това не означава, че те не използват други стратегии, за да предпазят насажденията си от вредителите. Просто го правят по далеч по-безопасен начин.

прочети още

24 октомври 2018 Какво трябва да знаем за последиците от употребата на пестициди?

Употребата на пестициди в околната среда е умишлено, а тяхната цел е да убива живи организми. Остатъци от пестициди често се откриват в конвенционално отглежданата продукция. В последния си доклад за остатъците от пестициди в продуктите, базираната в САЩ Environmental Working Group посочва, че близо 70% от взетите проби от конвенционални продукти свидетелстват за замърсяване с пестициди.

прочети още

29 юни 2018 Рецепта: Лесни орехови бонбони с черен шоколад

Една супер лесна, бърза и вкусна рецепта!

прочети още